Plăcințele cu tofu și spanac

Plăcințele cu tofu și spanac

Plăcințelele cu brânză tofu și spanac sunt potrivite pentru micul dejun, sau pentru un platou de gustări și aperitive atunci când avem musafiri. Dacă nu îndrăgiți spanacul îl puteți îndocui cu orice doriți. Puteți face combinații de tofu cu măsline și pătrunjel, sau cu tofu, castravete și dovlecel.

Modelele alese sunt și mai ușoare și un pic mai grele. În funcție de timpul pe care îl aveți la dispoziție și rabdare, fiecare alege ce modele vrea.

Puteți să le faceți cu ajutorul celor mici, e un mod interactiv de a le stimula iscusința și a da frâu liber imaginației.

Să avem spor!

 

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 120 ml apă
  • ulei de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • curcumă
  • sare

 

Pentru compoziție:

  • 250 g spanac
  • 360 g tofu
  • pătrunjel verde
  • lapte de soia
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Aluatul se prepară foarte ușor: trebuie să amestecăm făina cu praful de copt, un vârf de cuțit de curcumă (pentru culoare) și un praf de sare. Deasupra adăugăm apa călduță și începem să amestecăm cu mâna. La final punem ulei în mâna (cam cât intră în palmă) cam de 4-5 ori și frământăm până nu se mai lipește. Trebuie să rezulte un aluat foarte pufos, nelipicios și elastic. Acoperim castronul și îl dăm la frigider pentru 30 min.

2. Între timp pregătim crema: dacă folosiți spanac de la congelator trebuie dezghețat și stors bine de zeamă. Punem în robotul de bucătărie spanacul cu brânza tofu, pătrunjel verde, sare și câteva linguri de lapte de soia pentru a lega crema.

3. Scoatem aluatul și îl întindem pe blatul dat cu făină. Întindem o foaie foarte subțire pe care o decupam cum dorim în funcție de forma pe care vrem să o obținem. Eu am folosit pentru decupat o roată de tăiat pizza, dar se poate folosi și un cuțit foarte bine ascuțit.

  • Tăiem aluatul în formă de bărcuță, punem compoziția pe mijloc și unim marginile în sus. Îndoim bărcuța în două și o crestăm pe margini cu un foarfece.

  • Întindem o foaie pătrată foarte subțire, punem compoziție pe ea și o rulăm. Ruloul îl tăiem pe mijloc, păstrând capătul de sus netăiat. întoarcem cele două jumătăți cu mijlocul spre exterior și le împletim cu grijă. Din împletitura formată formăm cu colac rotund.

 

  • Tăiem aluatul în formă de dreptunghi, iar jumătate îl tăiem fâșii. Punem compoziție și venim cu fâșiile desupra și le lipim pe margini.

  • Decupăm aluatul în formă de pătrat, punem compoziție, venim cu bucata opusă de aluat deasupra, o lipim pe margini. Iar din fâșii facem modelul, ca în foto.

  • Întindem o foaie dreptunghiulară subțire, punem compoziție pe ea și o rulăm. Tăiem felii subțiri cam de 2 cm.

  • Tăiem aluatul în formă de pătrat, punem compoziție și adunăm marginile una peste alta. Întoarcem invers plăcințica și o crestăm pe margini cu un foarfece.

Din resturile de aluat am făcut două cornulețe simple.

4. Ungem plăcințelele cu lapte de soia deasupra și le dăm la cuptor la 180 C (cuptorul preîncălzit) pentru 30-35 min. Când încep să se rumenească deasupra sunt gata. Le lăsăm să se răcească și le servim cu drag!

 

Poate te interesează și:

Brioșe cu morcov

Ruladă de ciuperci și linte

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *