Chiftele de fasole

Chiftele de fasole

Chiftelele de fasole și fulgi de ovăz sunt foarte ușor de preparat și sunt ideale pentru o gustare sau pentru o masă de prânz, alături de o garnitură, sau o salata de legume proaspete.

Fasolea este o sursă naturală de proteine și fibre, conține puține calorii și are un indice glicemic scăzut. Conține vitamine și minerale, este bogată în antioxidanți, îmbunătățește digestia și scade tensiunea arterială.

 

INGREDIENTE:

  • 200 g fasole fierte
  • 60 g ciuperci
  • 45 g fulgi de ovăz
  • 1 lingură semințe de in
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 30 g semințe floarea soarelui
  • 3 linguri făină de mazăre (sau de care aveți)
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingură suc de roșii
  • 1 lingură sos de soia
  • 1/2 linguriță boia afumată
  • 1/2 linguriță ghimbir
  • oregano
  • pătrunjel verde
  • sare, piper

 

 

MOD DE PREPARARE:

1. Punem toate ingredientele la robotul de bucătărie și mixăm până se mărunțesc bine.

2. Formăm biluțe din amestecul creat și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dacă amestecul este prea lipicios, umezim puțin mâinile. Le putem lăsa rotunde, sau le putem presa, în felul acesta se vor coace mai repede.

4. Dăm tava la cuptor (preîncălzit) la 180 g, pentru 35-40 min, sau până încep să se rumenească. Lăsăm chiftelele de fasole să se răcească și le servim alături de o garnitură, sau salată de vară!

 

 

Încearcă și:

Chiftele de mazăre și spanac

Chiftele de dovlecei



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *