Humus cu sfeclă roșie

Humus cu sfeclă roșie

Sfecla roșie are o mulțime de beneficii pentru sănătate: este bogată în nutrienți, are efect antioxidant, antiinflamator şi detoxifiant. Are puține calorii și ajută la reglarea colesterolului din sânge, oferă energie corpului și crește rezistența la efort. Ajută la eliminarea toxinelor din ficat, purifică sângele, îmbunătățește digestia și reglează tensiunea arterială. Pe lângă toate acestea, sfecla este un colorant natural, oferă mâncărurilor o culoare puternică de roz-roșu și o aromă dulceagă foarte bună.

Humusul este o pastă tartinabilă potrivită pentru o gustare, sau îl putem folosi ca sos în diverse wrap-uri sau mâncăruri. În această rețetă sfecla îi dă un gust aromat și fin, ușor duce.

 

INGREDIENTE:

  • 250 g năut fiert*
  • 1 sfeclă roșie
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de tahini
  • o lingură ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • sare
  • semințe de in și susan (pentru decor)

* Cumpără năut la cel mai bun preț de pe MinuneaNaturii.ro sau DrMax.ro.

 

MOD DE PREPARARE:

1. Năutul se spală în mai multe ape și se lasă la înmuiat peste noapte. Dimineața schimbăm apa și îl punem la fiert. Pe măsură ce fierbe trebuie să îndepărtăm spuma. Când e gata, scurgem apa și îl lăsăm să se răcească puțin.

*Eu am fiert 1 kg de năut, l-am porționat în punguțe de 250 g fiecare și l-am congelat. În felul acesta este foarte ușor să gatești rapid o mâncare din năut atunci când dorești.

2. Sfecla o spălăm bine, o tăiem în două și o coacem la cuptor 45 min la 180 g. Când e gata o încercăm cu o furculiță, trebuie să intre furculița foarte ușor în ea. O lăsăm să se răcească și o curățăm de coajă.

3. Punem într-un robot de bucătărie sfecla tăiată felii, împreună cu boabele de năut, cățeii de usturoi, tahini și uleiul de măsline. Mixăm și adăugăm zeamă de lămâie și sare după gust. Amestecul va fi destul de gros și pentru a evita să punem mult ulei completăm cu apă minerală. Astfel, pasta va ieși foarte pufoasă.

Decorăm humusul cu câteva semințe de in și susan și îl putem servi cu pâine de casă, sau lipii!

 

Încearcă și:

Humus

Humus guacamoleLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *