Salată orientală de vară

Varianta mea de salată orientală este mai mult o salată de vară care are în plus cartofi, năut și maioneză. Pentru că cel mai des o prepar vara, e păcat să nu mă bucur de aromele bogate și prospețimea legumelor proaspete. Năutul îl adaug pentru a completa mâncarea cu proteine, pentru că vreau ca salata să fie sățioasă și hrănitoare, nu doar gustoasă.
Este o rețetă foarte ușor de preparat și deloc costisitoare. Și o putem prepara tot timpul anului, nu doar vara.
Se poate servi ca fel principal, o salată răcoritoare de vară, sau garnitură lângă un fel principal. Din ingredientele de mai jos ies 3-4 porții.
INGREDIENTE:
- 3 cartofi medii
- 200 g năut fiert
- 2 roșii
- 70 g măsline negre feliate
- 2 cepe verzi
- 2 ridichi
- maioneză din amidon de porumb
- pătrunjel verde
- oțet balsamic
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm cartofii foarte bine și îi punem la fiert cu tot cu coajă într-o oală acoperită cu un capac. Trebuie să fiarbă cam 20 min, când credeți că sunt gata înfingeți o furculiță în ei și dacă intră ușor cartofii sunt fierți. Să nu verificați cartofii cu furculița de prea multe ori pentru că se vor sfărâma. Îi scurgem de apă și îi punem la răcit în apă rece.
2. Între timp spălăm și tăiem celelalte legume: roșiile le-am tăiat cubulețe, ridichile felii, iar ceapa am tocat-o mărunt.
3. Curățăm și tăiem cartofii cuburi și îi punem peste celelalte legume. Adăugăm năutul, măslinele feliate, maioneza, oțet balsamic, sare și amestecăm foarte bine toată salata.
Asezonăm salata orientală cu pătrunjel verde tocat mărunt și o servim cu drag!
Încearcă și: