Wrap răcoritor cu legume

Obișnuiesc să prepar destul de des wrapuri din legume în perioada verii. Nu doar pentru că sunt ușor de făcut, ci și pentru că sunt foarte gustoase, răcoritoare și aromate. Putem pune în compoziție orice dorim și avem poftă, facem un sos rapid dintr-un avocado, sau un humus să lege legumele și gata. Bineînțeles, dacă avem timp putem prepara și lipiile, nu durează foarte mult și sunt foarte bune. Dacă nu, le găsim de cumpărat la orice supermatket mai mare.
Pentru că aveam în frigider rămas de la masa de prânz un humus delicios din sfeclă roșie, m-am gândit că trebuie să fac neapărat ceva să îi pun culoarea în evidență. Puteți face și fără humus, dar dacă aveți e foarte bine pentru că se combină perfect cu gustul de avocado.
INGREDIENTE:
Pentru lipii:
- 150 g făină
- 180 ml apă minerală
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri drojdie inactivă
- semințe de in, susan și floarea soarelui
- sare
Pentru compoziție:
- 1 avocado
- zeamă de lămâie
- porumb fiert
- humus (opțional)
- 1 morcov
- 2 cepe verzi
- 1 castravete
- 1/2 ardei roșu
- 1/2 ardei galben
- 1 roșie
MOD DE PREPARARE:
1. Amestecăm făina cu drojdia inactivă, semințele și un praf de sare. Adăugăm uleiul de măsline și apa minerală, câte puțin și amestecăm. Trebuie să fie asemănător cu aluatul de clătite.
2. Încingem o tigaie, o dăm cu un strop de ulei și punem câte un polonic din compoziția de lipii și îl întindem pe toată tigaia. Coacem lipiile pe ambele părți.
3. Avocado îl tăiem în două, pe lung și aruncăm sâmburele. Scoatem pulpa, o pisăm cu o furculiță și o amestecăm cu o lingură de zeamă de lămâie și un pic de sare.
4. Spălăm și tocăm toate legumele cuburi mai mari, mai puțin castravetele și morcovul pe care le-am dat prin răzătoare.
5. Punem pe fiecare lipie un strat de humus, un strat de avocado și legume și o rulăm strâns. Am tăiat fiecare wrap în două pentru a fi mai ușor de mâncat.
Poftă bună!
Poate te interesează și: