Rețetă simplă de fasole păstăi cu usturoi

Rețetă simplă de fasole păstăi cu usturoi

Mâncarea de păstăi cu roșii și usturoi este o masă ușoară, de vară, bogată în nutrienți benefici pentru organism. În plus sunt destul de accesibili și se prepară foarte repede.

Păstăile sunt o sursă delicioasă de vitamine, minerale, proteine și fibre, cu puține grăsimi. Astfel, fasolea verde scade colesterolul, combate afecțiunile cardiovasculare și reglează nivelul glicemiei din sânge. Previne retenția de apă, ajută la eliminarea toxinelor și reduce riscul de obezitate.

 

INGREDIENTE:

  • 600 g păstăi
  • 1/2 ceapă uscată, sau o ceapă mică
  • 5 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • 200 g suc de roșii
  • boia de ardei dulce
  • pătrunjel verde
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm foarte bine păstăile, le rupem capetele, iar dacă sunt prea lungi îi tăiem în două.

2. Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o călim cu o lingură de ulei de măsline și cu 3 căței de usturoi dați prin presă. Când ceapa devine translucidă adăugăm păstăile și o cană de apă. Acoperim cratița cu un capac și lăsăm păstăile să fiarbă, până se înmoaie.

3. Tăiem roșiile cubulețe și le punem peste păstăi, împreună cu sucul de roșii. Adăugăm cam o linguriță de boia de ardei dulce, sare și piper, acoperim din nou și lăsăm să fiarbă 10-15 min, până sunt fierte fasolele. Dacă doriți să iasă un pic picante, puteți pune 1/2 linguriță pastă de ardei iute.

4. Când au fiert fasolele, gustăm să vedem dacă mai trebuie sare și piper. Mai punem 2 căței de usturoi dați prin presă, amestecăm și mai lăsăm maxim 2 min. Stingem focul și asezonăm cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Servim mâncarea de păstăi cu usturoi cu mămăliguță caldă!

Poate te interesează și:

Mâncare de fasole verde cu spanac

Iahnie de fasole



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *