Budincă de mango cu banane
Budinca de mango cu banane este un desert răcoritor, foarte ușor de preparat. O variantă mult mai bună decât cele instant pe care le găsim în comerț. Putem înlocui fructele în funcție de ce pofte avem și ce gust vrem să obținem.
INGREDIENTE:
- 1 lingură agar agar*
- 1 lingură sirop de agave
- 250 ml lapte de migdale
- 1 mango
- 1 banană
- esență de vanilie
*Cumperă agar agar de pe Verlin.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Amestecăm o lingură rasă de agar agar cu 2-3 linguri de apă la foc mic.
2. Separat înfierbântăm laptele, adăugăm siropul de agave, esența de vanilie și îl turnăm peste agar agar.
3. Mango îl curățăm de coajă, îl mărunțim cu un mixer vertical și îl adăugăm peste lapte. Fierbem la foc mic, amestecând des, până se îngroașă amestecul. Trebuie să prindă o consistență cremoasă. Stingem focul și lăsăm crema de budincă să se răcească.
4. Curățăm o banană și o tăiem felii. Așezăm feliile pe marginea formei, iar deasupra turnăm crema. Am ornat budinca cu câteva felii de banană și cu migdale măcinate. O lăsăm să se răcească de tot, dacă vreți, după ce se răcește o puteți pune și la frigider jumătate de oră.
Poftă bună!
Poate te interesează și: