Toast cu avocado, năut și ciuperci

Pentru diminețile când ai timp să te răsfeți cu un mic dejun echilibrat și super gustos, îți propun aceste tartine cu avocado și năut, sau ciuperci. Sunt sățioase și pline de nutrienți pentru ca tu să îți începi ziua plin de energie și de voie bună.
Avocado se combină minunat cu năutul și ciupercile trase la tigaie. Se prepară foarte repede, nu îți ia mai mult de 10 min și ai nevoie de doar 3 ingrediente principale!
INGREDIENTE:
- 2 felii de pâine
- 1 avocado
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 ciuperci
- 70-80 g năut
- 2 căței de usturoi
- boia de ardei afumată
- sare
Vezi și:
Pate de avocado cu castraveți și morcov
MOD DE PREPARARE:
1. Tragem pe rând la tigaie năutul și ciupercile tăiate felii. Punem câte o lingură de ulei de măsline la fiecare, sare câte un cățel de usturoi dat prin presă și un pic de boia afumată. Le lăsăm până încep să se rumenească.
2. Un avocado bine copt îl tăiem în două, pe lung și aruncăm sâmburele. Cu o lingură scoatem pulpa, adăugăm zeamă de lămâie și un pic de sare și îl pisăm foarte bine.
3. Ungem feliile de pâine cu piureul de avocado (pâinea o putem prăji, sau nu). Deasupra punem pe prima felie un strat de năut copt, iar pe a 2-a un strat de ciupercuțe. Asezonăm cu puțin pătrunjel verde și micul dejun este gata!
Poftă bună!