Ciuperci Kung Pao cu garnitură de orez
Ciupercile Kung Pao sunt adaptate după una dintre cele mai faimoase rețete chinezești: pui Kung Pao.
Rețeta este mai ușoară decât pare la prima vedere, iar rezultatul este spectaculos. Amestecul picant și sărat de ciuperci cu ardei și nuci se combină minunat cu sosul dulce și se servește alături de o garnitură de orez sau tăiței. Este un rețetă pe care pot spune cu încredere că seamănă, atât la aspect, cât și la gust cu un preparat pe care îl servim la restaurantele de top.
Rețeta originală este cu alune, eu le-am înlocuit cu miez de nucă. La fel de bine putem pune și migdale. Echilibrul dintre dulce-picant îl controlăm din ingrediente. Mie nu îmi plac mâncărurile foarte picante așa că am pus doar câteva felii de ardei iute.
Din ingredientele de mai jos ies două porții, cum le puteți vedea și în fotografii.
INGREDIENTE:
- 1 lingură sos de soia
- 1 linguriță zahăr
- 170 ml apă
- 1 lingură oțet balsamic
- 1 linguriță amidon din porumb
- 100 g nuci
- 500 g ciuperci
- praf de ghimbir
- 3 căței de usturoi
- 1/2 ardei galben
- 1/2 ardei roșu
- 2 cepe verzi
- 1/2 ardei iute
- semințe de susan
- 125 g orez brun
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Preparăm sosul amestecând sosul de soia, zahărul, oțetul balsamic, apa și amidonul din porumb. Îl preparăm la foc mic, până se îngroașă amestecul. Oprim focul și îl dăm deoparte.
2. Într-o tigaie adăugăm într-o lingură de ulei de măsline ciupercile spălate și tăiate felii. Le călim la foc mic, acoperite cu un capac, până se înmoaie. Le scoatem pe o farfurie și le lăsăm deoparte.
3. În acceași tigaie, amestecăm într-o lingură de ulei de măsline ceapa verde tocată, cățeii de usturoi dați prin presă, praful de ghimbir, ardeiul iute tocat mărunt, sare și piper. Călim 1 minut, după care adăugăm ardeiul galben și roșu tăiate cubulețe mai mari. Le călim 1 minut și adăugăm ciupercile pe care le-am pus deoparte. Punem și sosul deasupra, nucile tăiate mărunt și semințele de susan. Le mai lăsăm 1-2 minute să se întrepătrundă gusturile.
4. Între timp fierbem orezul, când e gata îl trecurăm, îl condimentăm cu un pic de sare, piper și sos de soia.
Servim ciupercile Kung Pao cu o garnitură de orez, asezonată cu câteva semințe de susan!
Poate te interesează și:
Năut cu Garam Masala și cușcuș