Pate picant de năut și măsline

Pateul de năut, în această formă este o pastă tartinabilă picantă, ușor afumată. Dacă vă place gustul picant trebuie neapărat să încercați această variantă, este foarte aromat, mult mai gustos decât cel din comerț. Și în plus, nu conține conservanți sau aditivi nesănătoși.
Este foarte ușor de preparat și nu necesită multe ingrediente. Ideal pentru o gustare, tartinat pe o felie de pâine de casă, sau lipii.
INGREDIENTE:
- 300 g năut fiert
- 3 nuci
- 40 g măsline
- 2 linguri sos de soia
- 1/2 linguriță pastă de ardei iute
- praf de ghimbir
- 1/2 linguriță boia de ardei afumată
- 1 lingură drojdie inactivă
- pătrunjel verde
Încearcă și:
MOD DE PREPARARE:
1. Eu am folosit năut de la congelator, în caz contrar trebuie să îl fierbeți înainte. (Spălăm boabele de năut în mai multe ape și le lăsăm peste noapte la înmuiat – 12 h. După care schimbăm apa și le punem la fiert într-o cantitate de apă dublă față de volumul lor. Când sunt gata se dau deoparte, se strecoară și se lasă să se răcească. Dacă ați fiert prea multă năut, se păstrează foarte bine la congelator.)
2. Mixăm toate ingredientele la un robot de bucătărie, sau putem folosi un mixer vertical. Adăugăm 2-3 linguri de apă pentru a subția pasta și mixăm foarte bine până obținem consistența dorită.
3. Asezonăm pateul de năut cu măsline feliate și pătrunjel verde tocat mărunt!