Chec cu banane și scorțișoară (Banana bread)

Chec cu banane și scorțișoară (Banana bread)

Checul cu banane este un desert ușor de pregătit, nu avem nevoie de mai mult de 10-15 min pentru prepararea lui. Cu o textură pufoasă, un gust dulce aromat de banane și scorțișoară și o crustă crocantă de nuci, va fi îndrăgit de întreaga familie.

Banana bread este o rețetă americană și este de fapt un tip de pâine făcut din banane. Foarte asmănătoare cu rețeta noastră de chec. Diferența este că de obicei americanii mănâncă banana bread la micul dejun, iar noi mâncăm checul la desert. Și dacă ne gândim puțin, putem spune că este foarte potrivit pentru ambele situații.

Putem adapta rețeta în funcție de gusturi, putem adăuga cacao, sau ciocolată, putem înlocui nucile cu migdale sau alune, sau putem elimina fulgii de ovăz. Ingredientele de bază în această rețetă sunt făina, bananele, bicarbonatul, praful de copt și uleiul. Restul de ingrediente le putem varia după cum dorim, înlocui, sau elimina.

 

INGREDIENTE:

  • 150 g făină
  • 30 g fulgi de ovăz
  • 340 g banane (3 banane)
  • 30-40 g zahăr
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 50 ml ulei de cocos
  • 1 lingură unt de arahide
  • 40 g nuci
  • 1 baton scorțișoară/ sau o linguriță
  • cuișoare
  • 1 lingură oțet
  • esență de vanilie
  • 7 linguri lapte de cocos, sau apă

 

Vezi și:

Prăjitură cu cireșe                                            

Fursecuri cu ciocolată                                  

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm ingredientele uscate: făina, fulgii de ovăz, bicarbonatul, praful de copt, scorțișoara, un vârf de cuțit de cuișoare și un praf de sare. Vă recomand batoanele de scorțișoară, sunt foarte aromate, iar la preț sunt aproape la fel ca scorțișoara praf. Le găsiți la orice supermarket mai mare.

2. Separat, amestecăm zahărul cu uleiul de cocos, untul de arahide, oțetul și esența de vanilie. Eu am pus 30 g zahăr, vă recomand să gustați amestecul la final și să vedeți atunci dacă mai trebuie. Amestecăm cu un mixer foarte bine până se dizolvă zahărul complet.

3. Curățăm bananele de coajă, le pisăm cu o furculiță și le adăugăm peste amestecul lichid. Nu trebuie să le mărunțim foarte tare, dacă mai rămân bucățele mai mari vor fi foarte gustoase în chec. Începem să adăugăm și făina în ploaie și amestecăm din nou cu o lingură (pentru că nu vrem să se sfărâme bananele de tot).

 

Pornim cuptorul la 180 g, cu ventilație.

4. Mărunțim nucile cu un cuțit, le adăugăm peste aluat și amestecăm din nou să se distribuie peste tot.

5. Turnăm compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și ornăm checul cu nuci mărunțite. Dăm la cuptor pentru 50 min, puteți face și testul cu scobitoarea. După acest timp scoatem tava din cuptor și lăsăm checul 10 minute în tavă. După care îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească de tot.

Putem servi checul de banane și scorțișoară la micul dejun alături de fructe, dar este și un desert bun, sau o gustare dulce!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *