Macaroane cu brânză (Mac and cheese)

De obicei cele mai simple rețete sunt și cele mai gustoase. Din această categorie fac parte și vestitele macaroane cu brânză sau cum le-au numit americanii ”Mac and cheese!”
Din fericire, până în acest moment nu am găsit nici o rețetă care să nu poată fi adaptată la stilul vegan. Iată cum o rețetă bazată pe mai multe tipuri de brânzeturi a fost adaptată foarte ușor. Pentru că am testat și varianta nevegană și mai nou cea vegană vă pot spune cu încredere că cea de-a 2-a este mai gustoasă. Așa că nu ezitați să o încercați.
La cuptor am folosit un vas ceramic cu dimensiuni 15X25 cm, iar din ingredientele de mai jos am făcut 2 porții.
INGREDIENTE:
- 250 g paste
- 200 g conopidă
- 50 g făină
- 30 ml ulei de cocos
- 500 ml lapte
- 130 g brânză de soia (tip cheddar)
- 15 g drojdie inactivă
- 1 lingură muștar
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură sos de soia
- 1/2 linguriță boia de ardei afumată
- busuioc verde
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Fierbem pastele în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj, mai puțin cu 5 min pentru că vor mai sta și la cuptor. Adăugăm în apa de la paste și conopida, desfăcută buchețele. Au nevoie cam de același timp de fierbere.
2. Separat, într-o tigaie încăpătoare, amestecăm uleiul de cocos cu făina. Punem tigaia la foc mic, adăugăm laptele și amestecăm până se formează o cremă groasă. Adăugăm drojdia inactivă, brânza mărunțită, muștarul, cățeii de usturoi dați prin presă, sosul de soia, boia de ardei afumată, sare și piper. Le mai lăsăm 2-3 min până se topește brânza complet și se întrepătrund gusturile.
Puteți folosi orice tip de brânză cu mențiunea că trebuie să se topească.
3. Strecurăm pastele și conopida, le adăugăm peste sosul pe care l-am făcut și tranferăm tot amestecul în vasul ceramic. Asezonăm cu drojdie inactivă și câteva frunze de busuioc verde tocate mărunt. Dăm vasul de macaroane vegane la cuptor la 180 g, cu ventilație, pentru 20-25 min.
Lăsăm macaroanele să se răcească și le servim cu drag!
Poate te interesează și:
Gnocchi din cartofi cu sos de roșii și ciuperci