Falafel cu piure de conopidă

Falafel cu piure de conopidă

Felafel este o rețetă arăbească de chiftele din năut sau fasole fava, ce se servesc la meze în lipii, cu tahini sau humus. Meze se traduce ”ceva de mâncat sau de râs”, este un fel de aperitiv, foarte variat, o selecție de mâncăruri servite în porții mici.

După cum v-am obișnuit eu fac foarte des chiftele, le prefer pentru că se prepară ușor, sunt gustoase și merg alături de orice garnitură, sau salată.

În rețeta originală chiftelele se prăjesc în baie de ulei, dar eu prefer să le fac la cuptor, m-am obișnuit așa și mi se par mult mai bune.

 

INGREDIENTE:

  • 250 g năut
  • 1 ceapă medie
  • 1 lingură de făină
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță chimion
  • 1 linguriță coriandru
  • pătrunjel verde
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. La această rețetă năutul nu se fierbe, trebuie să îl acoperim cu apă și să îl lăsăm la înmuiat minim 12 h, sau peste noapte. După acest timp îl spălăm și îl mărunțim în robotul de bucătărie. Adăugăm și restul ingredientelor și mixăm foarte bine.

2. Formăm biluțe din amestecul creat și le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

3. Dăm tava la cuptor (preîncălzit) la 180 g, pentru 35-40 min, sau până încep să se rumenească.

Lăsăm chiftelele să se răcească și le servim alături de o Piure de conopidă și o salată de vară!

 

 

Vezi și:

Chiftele de fasole

Chiftele de mazăre și spanac



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *