Piure de conopidă

Piure de conopidă

Piure-ul de conopidă este foarte ușor de preparat, foarte gustos și sănătos. Este o garnitură ideală alături de orice fel principal.

Conform Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor, conopida se află în topul celor mai importante 25 de fructe și legume, din punct de vedere al conținutului de nutrienți raportat la numărul de calorii. În plus, conține de șapte ori mai puține calorii față de cartofii albi. Din acest motiv conopida este recomandată des în dietele de slăbire, dar nu numai. Nutriționiștii ne recomandă să includem conopida în alimentație indiferent de vârstă, la copii se poate introduce după 8-10 luni.

 

INGREDIENTE:

  • 400 g conopidă
  • țelină (opțional)
  • 2 linguri drojdie inactivă (opțional)
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • turmeric
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Fierbem conopida în apă cu sare. Putem pune și o bucățică de țelină (cam cât 2 nuci) pentru aromă. Conopida va fierbe foarte repede, în jur de 10-15 min.

2. Strecurăm apa, adăugăm drojdia inactivă, zeama de lămâie și un vârf de cuțit de turmeric sau curcumă (pentru culoare). Mixăm cu un mixer vertical până până se face ca o cremă groasă. Gustăm și potrivim de sare și piper.

 

 

Vezi și:

Falafel cu piure de conopidă

Chiftele de mazăre și spanac



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *