Salată de vară cu mei

Încă o idee de salată de vară, pentru că este o variantă de mâncare ușoară, hrănitoare și aromată. Nu știu cum pățiți voi, dar eu nu prea am poftă de mâncare când este foarte cald afară. Nu mai zic de chef de stat în bucătărie cu aragaz sau cuptor pornit. Așa că ce poate fi mai potrivit decât o salată răcoritoare din legume proaspete și gustoase, pline de nutrienți.
Se prepară foarte repede, iar ingredientele pot varia în funcție de ce aveți în casă.
Semințele de mei au o mulțime de beneficii pentru organism, oferă preteine cu puține calorii, conțin vitamine, minerale și fibre. Totdată, consumul de mei îmbunătățește digestia, protejează inima, scade nivelul colesterolului din sânge. Este bogat în antioxidanți, protejează țesuturile și ne ajută să avem pielea, părul și unghiile sănătoase.
Nu conține gluten și poate fi consumat de copii începând cu 6-8 luni.
Din ingredientele de mai jos ies două porții de salată.
INGREDIENTE:
- 70 g semințe de mei
- 1 roșie mare
- 2 castraveți
- 1 ardei gras
- 3 ridichi
- 1 morcov
- 2 cepe verzi
- 1 avocado
- 1 lingură semințe de in
- oțet balsamic
- ulei de măsline extravirgin
- germeni, sau salată verde
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm semințele de mei și le fierbem într-o cantitate de apă dublă față de volumul lor, la foc mic, acoperit cu un capac. Trebuie să fiarbă 20-25 minute, după care le strecurăm de apă și le trecem printr-un jet de apă rece.
2. Între timp tăiem legumele pentru salată după cum dorim. Eu am tăiat ardeiul și roșia cubulețe, ridichile, castraveții și morcovul i-am dat prin răzătoare, felii subțiri. Avocado îl tăiem în două, pe lung, scoatem sâmburele și îl stropim cu zeamă de lămâie să nu se oxideze. Tăiem cu un cuțit felii subțiri și le scoatem cu o lingură. Iar ceapa o tăiem julien.
3. Amestecăm toate legumele, adăugăm germenii, semințele de in, semințele de mei și asezonăm cu oțet balsamic, ulei de măsline și sare.
Poftă bună!