Icre din mei
Există o mulțime de rețete de icre vegane/ de post, avem icre din chia, griș, amarant, mei, etc. Astăzi vom prepara icre din mei, o variantă ce seamănă foarte bine cu icrele adevărate, textură și gust. Se prepară foarte repede și este ideală pentru o gustare, sau aperitiv alături de un platou de legume.
Semințele de mei sunt considerate superaliment datorită nutrienților pe care îi conțin. Au gust ușor dulceag, asemănător cu cel al boabelor de porumb, deasemenea, atunci când sunt gătite, semințele împrumută din gustul și aromele celorlalte ingrediente.
INGREDIENTE:
- 80 g mei
- 1 lingură ulei de in
- maioneză vegană
- 1 ceapă verde
- zeamă de lămâie
- curcumă
- sare
Vezi și:
MOD DE PREPARARE:
1. Spălăm semințele de mei și le fierbem într-o cantitate de apă dublă față de volumul lor, la foc mic, acoperit cu un capac. Trebuie să fiarbă 20-25 minute, după care le strecurăm de apă și le trecem printr-un jet de apă rece.
2. Amestecăm semințele cu maioneză vegană, o ceapă verde tocată cât mai mărunt, o lingură de zeamă de lămâie, un vârf de cuțit de curcumă (pentru culoare), ulei de in (pentru că are gust de pește) și sare. Folosim un mixer să amestecăm foarte bine, vrem să se sfărâme semințele foarte puțin pentru a se lega.
Putem servi icrele din semințe de mei cu pâine proaspătă de casă, sau lipii, alături de un platou de legume!