Paste cu ciuperci
Când vrei să prepari o masă caldă, rapidă și gustoasă, pastele sunt cea mai bună variantă. Avem o multitudine de rețete ce variază în funcție de ingredientele și sosurile pe care vrem să le folosim. Și dacă esti iubitor de paste (cum sunt eu) nu te vei plictisi niciodată să încerci combinații noi, cu fel de fel de condimente.
INGREDIENTE:
- 200 g paste
- 350 g ciuperci champignon
- 3 căței de usturoi
- 250 ml lapte de soia
- 2 linguri drojdie inactivă
- 1 lingură făină
- rozmarin
- oregano
- busuioc verde
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Fierbem pastele în funcție de timpul indicat pe ambalaj.
2. Spălăm ciupercile și le tăiem felii.
3. Punem într-o tigaie încăpătoare cățeii de usturoi dați prin presă cu o lingură de ulei de măsline și îi prăjim la foc mic, 1-2 min. Adăugăm ciupercile feliate și acoperim cu un capac. Lăsăm ciupercile până se înmoaie, amestecând des.
4. Turnăm laptele peste ciuperci, adăugăm drojdia inactivă și condimentăm cu rozmarin, oregano, sare și piper.
5. Separat amestecăm o lingură rasă de făină cu o ceașcă din apa fiartă de la paste. Mixăm foarte bine și o turnăm printr-o sită, peste ciuperci (pentru că nu vrem să rămână cocoloașe de făină).
6. După ce au fiert pastele, le strecurăm de apă și le adăugăm peste ciuperci. Punem și busuiocul verde tocat, am pus cam 10 frunze mari. Dacă nu aveți busuioc verde puteți pune și uscat. Mai lăsăm pastele 1 minut să se întrepătrundă aromele, după care oprim focul și le putem servi.
Poate te interesează și: