Conopidă pane la cuptor cu piure de broccoli

Conopidă pane la cuptor cu piure de broccoli

Conopida pane este o mâncare foarte simplă, ușor de preparat, dar în același timp gustoasă și hrănitoare.

Am înlocuit oul pentru compoziție cu făină de năut, iar în loc să prăjesc buchețelele de conopidă în baie de ulei, le-am preparat la cuptor. Profităm de faptul că nu au nevoie de mult timp de preparare pentru a evita să le prăjim. Oricum în ultima perioadă m-am obișnuit să coc absolut tot ce prăjeam înainte și mi se par mult mai gustoase. Iar în plus își păstrează proprietățile și nutrienții mai bine.

Am ales să o servesc alături de un piure de broccoli de un verde apetisant și o salată de legume proaspete.

 

INGREDIENTE:

  • 1/2 conopidă
  • 60 g făină de năut
  • pesmet
  • curcumă
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Acoperim făina de năut cu apă, o amestecăm și o lăsăm deoparte acoperită, minim jumătate de oră. Apa trebuie să acopere făina complet.

2. Spălăm conopida, înlăturăm frunzele și o desfacem în buchețele. Fierbem buchețelele în apă cu sare maxim 10 minute. Le strecurăm printr-o sită, le trecem printr-un jet de apă rece și le lăsăm la scurs.

3. Condimentăm făina de năut cu sare, piper și un vârf de cuțit de curcumă. Amestecul trebuie să fie asemănător cu cel de clătite, dacă este mai gros mai putem pune puțină apă.

Separat punem pesmet într-un castron.

4. Luam fiecare buchețel de conopidă și îl dăm mai întâi prin făina de năut, iar apoi prin pesmet și la final îl punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Repetăm operațiunea până terminăm toate buchețelele, dăm tava la cuptor (preîncălzit) la 180 g, cam 10-15 minute, sau până încep buchețelele de conopidă să se rumenească.

Servim conopida pane la cuptor alături de piure de broccoli și salată de legume de sezon!

 

 

Poate te interesează și:

Chiftele de mazăre și spanac

Falafel cu piure de conopidă

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *