Piure de broccoli

Broccoli este o legumă recomandată de nutriționiști pentru că este bogată în nutrienți și conține puține calorii. Printre beneficiile care le are pentru organism, broccoli reglează tensiunea arterială, întărește sistemul imunitar, protejează inima, previne anemia, îmbunătățește digestia, previne retenția de apă și menține sănătatea oaselor.
Se prepară foarte ușor și poate fi introdus în foarte multe rețete.
Piure-ul de broccoli este o variantă de garnitură potrivită pentru orice fel principal. Este foarte gustos, hrănitor, iar datorită culorii are un aspect foarte atractiv și apetisant.
INGREDIENTE:
- 400 g broccoli
- 2 linguri drojdie inactivă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1-2 căței de usturoi (opțional)
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Fierbem buchețele de broccoli în apă cu sare în jur de 10-15 min.
2. Strecurăm apa, adăugăm drojdia inactivă, zeama de lămâie și cățeii de usturoi. Mixăm cu un mixer vertical până până se face ca o cremă groasă. Gustăm și potrivim piure-ul de broccoli de sare și piper și îl asezonăm cu puțin pătrunjel verde!
Poate te interesează și: