Ardei umpluți cu ciuperci, linte și hrișcă
Am cumpărat niște ardei de grădină foarte aromați și m-am gândit imediat că sunt perfecți să îi fac umpluți. Și așa de mult eram cu gândul la ei. Am făcut repede un amestec din hrișcă, linte, ciuperci și ce mi-a mai picat în mână, i-am umplut și i-am dat la cuptor.
Sunt extraordinar de buni, sunt ideali pentru a fi serviți ca fel principal, cu mămăliguță caldă.
Din ingredientele de mai jos am umplut 8 ardei medii.
INGREDIENTE:
- 300 g ciuperci
- 200 g linte*
- 100 g hrișcă**
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 3 roșii
- 100 ml bulion
- pătrunjel
- boia de ardei iute
- miez de nucă
- cimbru
- sare, piper
- pentru sos: 300 ml bulion, cimbru, 2 foi de dafin, sare.
* Cumpără linte roșie la cel mai bun preț de pe Vegis.ro
** Cumpără hrișcă de pe MinuneaNaturii.ro
MOD DE PREPARARE:
1. Hrișca o punem peste noapte la înmuiat.
2. Lintea o spălăm în mai multe ape și o fierbem între 20-40 min. Când este gata o strecurăm și trecem printr-un jet de apă rece.
3. Spălăm ardeii și le scoatem cotorul, îi curățăm de semințe și îi lăsăm să se usuce. Nu aruncăm cotoarele, le curățăm și pe acestea, le tăiem codițele și le păstrăm pentru că vom închide ardeii cu ele după ce îi umplem.
4. Curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o prăjim 2 minute într-o lingură de ulei, la foc mic. Adăugăm ciupercile spălate și tăiate felii, acoperim cu un capac și le lăsăm până se înmoaie. Punem morcovul dat prin răzătoare, lintea, bulionul, 2 roșii curățate de coajă și tăiate mărunt, cimbru, boia de ardei, sare și piper. Mai lăsăm legumele 5 minute să se întrepătrundă gusturile. După care stingem focul, adăugăm hrișca (pe care am strecurat-o de apă), pătrunjel verde tocat mărunt și miezul de nucă măcinat.
5. Umplem cu o lingură fiecare ardel cu amestecul făcut, îi închidem fiecare cu cotorul lui și îi așezăm într-o cratiță, în picioare, cu capacul în sus. Tăiem o roșie și o punem pe fundul cratiței. Iar după ce terminăm de pus ardeii, amestecăm 300 ml bulion cu apă fierbinte, cimbru, 2 foi de dafin și sare și turnăm peste ardei. Acoperim ardeii cu acest sos, punem deasupra un capac rezistent sau cu o farfurie și dăm cratița la cuptor (preîncălzit), la 200 grade până încep să fiarbă, după care dăm temperatura la 170 grade. Timpul total de coacere este de 1 h și 20 min.
Lăsăm ardeii umpluți să se răcească și îi servim cu drag!
Poate te interesează și: