Brânză de caju

Brânză de caju

O variantă foarte gustoasă pentru o gustare, aperitiv sau mic dejun este brânza de caju. O pastă tartinabilă cu o textură cremoasă și un gust fin și aromat, care va fi pe placul tuturor.

Rețeta este foarte simplă și ușor de preparat, trebuie doar să punem dinainte nucile caju crude la hidratat peste noapte. După care le mixăm foarte bine împreună cu restul ingredientelor într-un robot de bucătărie. Putem adăuga și alte ingrediente sau condimente în funcție de gustul pe care vrem să îl obținem. Putem pune în plus ceapă verde, sau ardei gras, etc.

Nucile caju au numeroase beneficii pentru organism datorită conținutului bogat de nutrienți. Conțin proteine, vitamine și minerale valoroase, dar și grăsimi dietetice. Astfel consumul de caju scade nivelul colesterolului din sânge și ajută la menținerea greutății, stimulează sistemul imunitar, protejează vederea și combat anemia.

 

INGREDIENTE:

  • 250 g caju*
  • 1 lingură ulei de cocos
  • 2 linguri drojdie inactivă**
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie
  • 1/2 cățel de usturoi
  • pătrunjel verde
  • un vârf de cuțit de curcumă
  • sare, piper

* Cumpără caju la cel mai bun preț de pe Roadelenaturii.ro

** Cumpără drojdie inactivă de la: MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Punem nucile caju crude în apă și le lăsăm peste noapte la hidratat. Dimineață strecurăm apa printr-o sită și le clătim în apă rece.

2. Punem toate ingredientele într-un robor de bucătărie sau într-un blender și le amestecăm foarte bine până obținem o cremă groasă. Pentru a subția amestecul și a se amesteca mai bine adăugăm câte un pic de apă plată.

3. Transferăm amestecul într-o formă, îl acoperim și îl punem la frigider pentru 2-3 ore.

Servim brânza de caju cu pâine proaspătă de casă și legume de sezon!

 

 

 

 

 

Vezi și:

Cremă de brânză din tofu

Icre din mei



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *