Salată de legume coapte

Salată de legume coapte

Salata de legume coapte este o variantă foarte bună pentru un prânz sau cină ușoară. Este o masă sățioasă și hrănitoare și poate fi servită ca atare, dar și ca o garnitură alături de un fel principal. Se prepară repede și este foarte ușor de adaptat, în funcție de ce avem în cămară putem adăuga sau înlocui anumite ingrediente. Legumele sunt gustoase și aromate, iar dressingul completează salata și o leagă foarte bine.

 

INGREDIENTE:

Pentru salată:

  • 150 g năut fiert
  • 180 g tofu afumat
  • 1 ardei galben
  • 1/2 ardei roșu
  • 1 morcov
  • 1 cartof dulce
  • 2 cepe verzi
  • 1 avocado
  • 1 dovlecel
  • 2-3 nuci
  • germeni
  • sare, piper

Pentru dressing:

  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • pătrunjel verde
  • 1 linguriță muștar
  • 1 lingură zeamă de lămâie

 

MOD DE PREPARARE:

1. Coacem toate ingredientele de mai sus, mai puțin germenii și cepele verzi, astfel: ardeii, morcovul, cartoful, avocado și dovlecelul curățate și tăiate felii, brânza tofu tăiată cubulețe, plus miezul de nucă și năutul fiert. Le punem pe toate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le condimentăm cu sare, piper și le dăm la cuptor la 180 g pentru 20-25 min. După 15 min le putem întoarce cu o paletă pentru a se coace uniform.

2. Când sunt gata le transferăm într-un castron și adăugăm ceapa verde tocată și germenii.

3. Preparăm dressingul amestecând toate ingredientele de mai sus și îl adăugăm peste salata de legume. Amestecăm și gustăm să vedem dacă mai trebuie sare sau piper.

Poftă bună!

 

Vezi și:

Salată mediteraneană cu fasole

Salată de năut și quinoa



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *