Turte cu măsline și zatar

Turte cu măsline și zatar

Bucătăria arăbească este vestită pentru combinațiile bogate de condimente și ierburi pe care le folosesc în mâncăruri. Iar preparatele sunt extraordinar de aromate și gustoase.

Zatarul este numele arăbesc al cimbrului, principalul condiment pe care îl conține acest amestec. Pe lângă cimbru mai conține susan, sumac, cimbru, chimen și sare.

Turtele simple cu zatar, sau cu măsline și zatar  (eu am făcut ambele variante), sunt foarte ușor de preparat, sunt practic o variantă de paine mult mai rapidă. Se pot prepara atât la cuptor cât și la tigaie și se pot mânca cu absolut orice.

 

INGREDIENTE:

  • 350 g făină
  • 190 ml apă
  • ulei de măsline
  • 100 g măsline
  • 4 g drojdie
  • 10 g +zatar

 

MOD DE PREPARARE:

1. Pregătim aluatul exact ca la pâine: amestecăm făina cu drojdia și începem să turnăm din apa călduță (nu fierbinte). Începem să amestecăm cu mâna, adăugăm sare și ulei. Eu pun uleiul în palmă, în felul acesta îl pot împrăștia peste tot aluatul și mă ajută la frământat. Am pus de două ori ulei cam cât încape în palmă. Adăugăm și măslinele tăiate felii și frământăm aluatul aducând marginile spre interior, iar la final îl trântim în castron de câteva ori. Va rezulta un aluat foarte fraged și pufos. Îl acoperim și îl lăsăm să crească 30 min.

2. Transferăm aluatul pe blatul dat cu făină și îl mai frământăm 1-2 min. Îl împărțim în 5 bucăți, luam fiecare bucată pe rând și o întindem pe blat apăsând-o cu mâinile. Dacă doriți puteți folosi un sucitor, dar aluatul este atât de pufos că se întinde foarte ușor doar din mâini. Vom unge fiecare turtă cu un pic de ulei de măsline și punem zatar din belșug.

3. Avem 2 opțiuni, putem face turtele cu zatar la cuptor sau la tigaie. La cuptor le lăsăm 10 minute la 200 g, până încep să se rumenească. Iar la tigaie, le facem fără ulei, pur și simplu punem câte o turtă, acoperim tigaia cu un capac, o lăsăm câteva minute și o întoarcem și pe partea cealaltă.

Turtele cu măsline și zatar sunt ideale alături de humus și legume proaspete, dar le putem mânca în loc de pâine cu absolut orice dorim.

Turte simple cu zatar

Turte cu măsline și zatar

 

Poate te interesează și:

Chifle roșii de burger și chifle de hotdog

Pâine cu măslineLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *