Ciorbă de fasole păstăi

Ciorbă de fasole păstăi

Ciorba de fasole păstăi se prepară foarte repede și este foarte aromată și gustoasă. De obicei o preparăm vara, pentru că atunci e sezonul păstăilor proaspete, dar putem să o facem la fel de bine și în restul anului cu păstăi puse la congelator. O putem prepara din orice fel de păstăi, galbene sau verzi. Eu am amestecat păstăi galbene cu niște păstăi verzi lunguiețe și a ieșit o bunătate de ciorbă.

Din păstăi putem prepara și o rețetă simplă de Fasole păstăi cu usturoi:

Din ingredientele de mai jos vom obține șase porții de ciorbă. Iată cum o preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 700 g păstăi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • țelină
  • 1/2 ardei gras
  • 100 ml suc de roșii
  • borș/zeamă de lămâie
  • 4 căței de usturoi
  • pătrunjel verde
  • cimbru
  • sare

 

Încearcă și:                    Ciorba de legume cu tăiței de casă  

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm păstăile, le rupem codițele și le tăiem în bucăți de 4-5 cm.

2. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt și o călim împreună cu cățeii de usturoi într-o lingură de ulei de măsline la foc mic, 2 min. Adăugăm morcovul, țelina și ardeiul tocate mărunt și le mai lăsăm 5 min.

3. Punem fasolele păstăi, acoperim cu apă fierbinte, punem un capac peste oală și le lăsăm să fiarbă cam 20 min, sau până fierb păstăile.

4. Adăugăm sucul de roșii, borșul sau zeama de lămâie, sare și cimbru și lăsăm 10 min să dea în clocot.

5. Când sunt toate legumele fierte, gustăm să vedem dacă mai trebuie sare și asezonăm ciorba de păstăi cu pătrunjel verde tocat mărunt. Oprim focul, o lăsăsm să se răcească și o servim cu ardei iute!

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *