Tofu scramble

Tofu scramble

Nu mă dau în vânt după tofu simplu, mi se pare că nu e suficient de gustos. În schimb, am o mulțime de rețete în care îl adaug și descopăr în fiecare zi combinații noi. Tofu împrumură din aroma celorlalte ingrediente, așa că în funcție de gustul pe care vreți să îl obțineți, dați frâu liber imaginației. Veți descoperi un gust nou, mult mai bun pe care îl poate avea brânza tofu.

Tofu scramble este o idee practică, foarte bună pentru micul dejun. Este consistent, foarte gustos și se prepară foarte repede. Puteți adăuga orice legume doriți, semințe, sau condimente. Iată cum îl preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 200 g tofu
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 roșie
  • 1 linguriță turmeric
  • 1/2 ceapă
  • sare, piper

 

Vezi și:

Cremă de tofu tartinabilă                                       

Omletă vegană cu tofu                                                     Omleta vegana

 

MOD DE PREPARARE:

1. Tocăm ceapa mărunt și o călim 1 minut, la foc mic, într-o lingură de ulei de măsline. Adăugăm roșia și ardeiul le tăiem fășii și mai lăsăm 1 min.

2. Pasăm tofu cu o furculiță și îl punem peste legume. Punem lingurița de turmeric, sare și piper și amestecăm 5-6 min, să nu se prindă. De la turmeric tofu va avea o culoare galbenă, frumoasă.

Asezonăm tofu scramble cu pătrunjel verde tocat mărunt și cu câteva frunze de mentă. Îl putem servi pur și simplu, sau cu legume proaspete.

Poftă bună!2 thoughts on “Tofu scramble”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *