Tocană de legume
Tocana de legume este o mâncare practică pentru un prânz grăbit sau o cină ușoară. Poate fi servită ca atare, cu mămăliguță caldă, sau ca și garnitură alături de un fel principal. Este o mâncare versatilă, putem adăuga sau înlocui orice legume dorim și avem în camară.
Mie îmi place această combinație simplă de ingrediente, e perfectă pentru această perioadă a anului. Legumele proaspete și gustoase sunt pregătite să ne umple farfuriile cu fel de fel de arome bogate.
INGREDIENTE:
- 1 ceapă uscată
- 3-4 căței de usturoi
- 2 dovlecel
- 1/4 țelină
- 1 morcov
- 2 roșii mari
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras galben
- 1/2 linguriță pastă de ardei iute
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o punem într-o cratiță cu cățeii de usturoi dați prin presă și o lingură de ulei. Prăjim câteva minute la foc mic, până devine ceapa translucidă.
2. Morcovul, țelina, ardeii, dovleceii și roșiile îi tăiem cubulețe și îi adăugăm peste ceapă. Punem o ceașcă de apă, sare, amestecăm și acoperim cu un capac.
3. Când au fiert toate legumele punem suc de roșii, pasta de ardei iute, potrivim de sare și piper. Lăsăm să mai dea un clocot, stingem focul și lăsăm mâncarea să se răcească.
Eu am servit tocana de legume cu mămăliguță caldă și gogonele murate!
Vezi și:
Mâncare de mazăre cu linte verde și cartofi