Rețetă simplă de orez cu lapte

Rețetă simplă de orez cu lapte

Rețetă simplă de orez cu lapte. Nu știu la ce vă gândiți voi, dar eu asociez orezul cu lapte cu momentele copilăriei. Mama îl făcea simplu, fierbea orezul, adăuga lapte și îndulcitor și parcă era cel mai bun mic dejun/desert pe care puteam să îl mănânc.

Nu am modificat mult rețeta clasică, tot cam la fel îl pregătesc și eu, doar că îmi place să pun și ceva fructe, plus scorțișoară și nucșoară pentru un gust mai aromat.

Este foarte ușor de preparat, trebuie să ținem cont de faptul că orezul trebuie să fie fiert mai întâi cu apă, iar apoi să adăugăm laptele. Și din momentul în care punem laptele, trebuie să mestecăm des, la foc mic și să avem grijă să nu se prindă, sau să nu fiarbă prea mult.

Îl putem servi simplu, sau putem adăuga fructe de orice fel, nuci, migdale, sau caju.

 

INGREDIENTE:

  • 100 g orez
  • 200 ml apă
  • 200 ml lapte de migdale
  • 1 banană
  • 1 lingură sirop de agave
  • 1/2 baton scorțișoară
  • nucșoară

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm și fierbem orezul cu 200 ml apă și un praf de sare. Lăsăm orezul să fiarbă până scade apa complet, adăugăm laptele și mai lăsăm să fiarbă 15-20 min. Putem gusta orezul să vedem când este gata pentru că timpul de fierbere diferă în funcție de tipul de orez.

2. Când este aproape gata, adăugăm siropul de agave și un vârf de cușit de nucșoară. În acest moment puteți să gustați să vedeți dacă e suficient de dulce, iar dacă nu mai puteți pune îndulcitor.

3. Transferăm orezul cu lapte într-un castron și îl decorăm cu scorțișoara măcinată și felii de banană.

Poftă bună!

 

 

Poate te interesează și:

Terci cu ovăz (Porridge)

Smoothie simple și hrănitoareLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *