Idei de aperitive/gustări vegane

Vă voi prezenta patru amestecuri de legume, foarte potrivite pentru un platou de aperitive, sau pentru o simplă gustare. Le putem servi cu pâine de casă, sau lipii, sau pe jumătăți de ardei gras, asezonate cu pătrunjel verde tocat mărunt. Se prepară foare ușor și nu necesită mult timp. Sunt foarte gustoase și aromate și cu siguranță vor fi pe placul oricui.
INGREDIENTE:
- 1 roșie
- 1 ardei gras
- codițe de ceapă verde
- 1/2 morcov
- 3 nuci
- 1 avocado
- pesto
- măsline
- 2 linguri zeamă de lămâie
MOD DE PREPARARE:
1. Pentru două dintre aperitive vom tăia un avocado pe lung, scoatem pulpa cu o lingură și o pisăm cu o furculiță. Adăugăm peste ea zeamă de lămâie și sare și separăm pasta creată în două. Una o amestecăm cu codițe de ceapă tăiate mărunt și jumătate de roșie tăiată cubulețe mici.
2. Cea de-a doua pastă o amestecăm cu morcov dat prin răzătoare, jumătate de ardei tăiat cubulețe și codițe de ceapă tocate mărunt.
3. Pentru al treilea castronel vom amesteca câteva măsline mărunțite cu cealaltă jumătate de ardei tăiat cubulețe, miezul de la o nucă și jumătate mărunțit cu un cuțit, pătrunjel verde tocat și 3 lingurițe de pesto.
4. Iar pentru cel de-al patrulea castronel vom amesteca cealaltă jumătate de roșie tăiată cubulețe, cu măsline mărunțite, miezul de la o nucă și jumătate mărunțit și 3 lingurițe de pesto.
Poftă bună!
Vezi și:
Delicios
Mulțumesc mult Maria, mă bucur că vă place!