Tofu cu orez

Tofu cu orez

Tofu cu sos dulce acrișor servit alături de orez cu susan și legume gratinate este o mâncare foarte aromată și gustoasă. Se prepară repede și este consistentă și sățioasă. Tocmai din acest motiv este potrivită pentru masa de prânz.

Sosul dulce acrișor preparat astfel este preluat din bucătăria chinezească. Are o aromă interesantă, pur și simplu delicioasă, care leagă tofu foarte bine și îi dă un gust bun.

Legumele la grătar completează farfuria foarte bine, oferind arome noi. Sau puteți, la fel de bine să optați pentru o simplă salată.

Din ingredientele de mai jos ies două porții de tofu în sos dulce acrișor cu orez și legume gratinate.

Poate te interesează și:

Ciuperci kung pao cu garnitură de orez

Mâncare de bame cu bulgur

 

INGREDIENTE:

  • 200 g tofu
  • 20 g amidon
  • sare

Pentru sos:

  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lingură sirop de agave
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 2 căței de usturoi
  • praf de ghimbir
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 3 linguri apă

Pentru orez:

  • 200 g orez
  • semințe de susan
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiem tofu, îl înfășurăm într-un șervețel și îl lăsăm 10-20 min sa tragă apa din el. Îl tăiem cubulețe și îl amestecăm cu 20 g de amidon în care am pus și sare. Îl tragem la tigaie câteva minute, până începe să se rumenească.

2. Pentru a prepara sosul pentru tofu, amestecând într-o tigaie încăpătoare toate ingredientele menționate mai sus. Cățeii de usturoi i-am dat prin presă. Amestecăm la foc mic până începe să se îngroașe sosul. Adăugăm și bucățile de tofu rumenite și mai lăsăm 10 minute, să se întrepătrundă.

3. Orezul îl fierbem în funcție de timpul menționat pe ambalaj, după care îl strecurăm de apă. îl condimentăm cu sare, piper și semințe de susan. Dacă vi se pare prea simplu puteți pune sos de soia, sau un vârf de cuțit de curcumă, sau boia de ardei.

Am servit tofu cu orez alături de legume trase gratinate.

Poftă bună!

 

 

 



4 thoughts on “Tofu cu orez”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *