Pesto vegan de busuioc

Pesto vegan de busuioc

Sosul pesto face parte din bucătăria italiană, cunoscut ca ”Pesto alla Genovese”, este cel mai cunoscut și apreciat sos italian. Îl regăsim în foarte multe rețete și este mai gustos decât cel pe care îl găsim în magazine.

Nu știu dacă v-ați întrebat vreodată cât de repede și de ușor se face pesto. Nu avem nevoie decât de un robot de bucătărie, sau un mixer vertical, frunze de busuioc proaspăt și semințe de in (restul de ingrediente le avem de obicei în casă). Le mixăm pe toate și în mai puțin de 10 minute obținem un sos pesto gustos și aromat. Singurul inconvenient este că busuiocul proaspăt se găsește destul de greu, așa că dacă esti fan pesto, cel mai simplu este să îți plantezi busuioc, ori în grădină, ori în jardiniere. Este foarte simplu de îngrijit și în felul acesta vei avea mereu bucuioc proaspăt pentru mâncăruri aromate.

Dacă nu găsiți busuioc proaspăt, o altă variantă ar fi Pesto de rucola .

 

INGREDIENTE:

  • 50 g frunze de busuioc
  • 25 g sâmburi de pin
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură drojdie inactivă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm frunzele de busuioc și le punem in robotul de bucătărie. Putem folosi la fel de bine și un mixer vertical.

2. Adăugăm sâmburii de pin, un cățel de usturoi, drojdia inactivă, ulei de măsline, zeamă de lămâie și sare după gust. Mixăm foarte bine, până se mărunțesc toate ingredientele și capătă o textură cremoasă.

Păstrăm sosul pesto la frigider, într-un borcan, acoperit cu o lingură de ulei de măsline, pentru că altfel va oxida. Sau dacă vrei să faci mai mult, îl poți păstra la congelator pentru un timp mai îndelungat, pus în punguțe.

Pesto de busuioc este ideal pentru paste, pizza sau salate.

 

 

Sugestii de rețete pe care le preparăm cu pesto:

Paste cu roșii și pesto

Roșii cu măsline și pesto

Rosii cu pesto

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *