Tartă de conopidă (Quiche)

Tartă de conopidă (Quiche)

Rețeta franțuzească, adaptată destul de mult pentru a ajunge în această variantă este ideală pentru o gustare, sau chiar pentru cină.

Blatul simplu, fraged și ușor sfărâmicios, se poate coace înainte, sau odată cu compoziția. Vezi varianta de Quiche cu spanac:

Iar în ceea ce privește compoziția putem să punem ce ingrediente dorim, dar trebuie să folosim condimentele potrivite, astfel încât tarta noastră să iasă gustoasă și aromată. În cazul de față cea mai puternică aroma este a mărarului, care se combină perfect cu conopida. De asemenea, compoziția trebuie să fie destul de simplă, nu trebuie să adăugăm foarte multe ingrediente, pentru că nu se vor mai distinge gusturile și nu va mai fi o tartă, ci mai degrabă o musaca. So keep it simple!

Iată cum preparăm tarta de conopidă:

 

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • 250 g făină
  • 170 ml apă
  • Flax egg – 1 lingură semințe de in + 3 linguri de apă
  • curcumă
  • 5 linguri ulei de cocos
  • sare

Pentru compoziție:

  • 1 ceapă
  • 1/2 ardei gras
  • 300 – 350 g conopidă
  • 200 g tofu
  • 100 g făină de năut
  • 250 ml lapte de cocos sau apă
  • 1 roșie
  • 2 linguri drojdie inactivă
  • boia de ardei dulce
  • pătrunjel, mărar
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Flax egg din semințe de in este un substitut foarte bun pentru ou. Practic măcinăm o lingură de semințe de in, o amestecăm cu trei linguri de apă, o acoperim și o dăm la frigider pentru 15-20 min. După acest timp va căpăta o textură gelatinoasă, asemănătoare cu cea a oului. O lingură de semințe de in este echivalentul a unui ou mare.

2. Amestecăm făina cu sare și curcumă, Adăugăm semințele de in de la frigider, uleiul și completăm cu apă. Frământăm cu mâna până se formează un aluat moale și pufos. Îl acoperim cu o folie alimentară și îl dăm la frigider 30 min.

3. După acest timp, scoatem aluatul și întindem o foaie rotundă pe blatul dat cu făină. O transferăm în forma roundă tapetată cu hârtie de copt și tăiem cu un cuțit marginile. Am folosit am folosit o formă rotundă cu diametrul de 28 cm. Înțepăm cu o furculiță atuatul și dăm tava la frigider pentru 20 minute, sau până pregătim compoziția.

4. Amestecăm făina de năut cu 250 ml apă  și o lăsăm deoparte.

5. Curățăm o ceapă, o tocăm mărunt li o călim 2 minute cu o lingură de ulei de măsline. Adăugăm ardeiul tocat mărunt, iar apoi conopida (pe care am spălat-o și am desfăcut-o buchețele cât mai mici). Potrivim de sare și piper și punem mărar proaspăt tocat mărunt. Acoperim cu un capac și lăsăm să se întrepătrundă gusturile, până se înmoaie legumele. Apoi mai călim puțin, fără capac, până scade zeama de la legume de tot.

6. Între timp, amestecăm făina de năut (pe care al preparat-o cu apă) cu tofu dat prin răzătoare, drojdia inactivă,  boia de ardei dulce, sare și piper. Dacă amestecul este prea gros mai putem pune puțină apă. Trebuie să fie un pic mai gros decât amestecul de clătite.

7. Scoatem tava din frigider, adăugăm legumele sotate și le uniformizăm bine peste tot, iar deasupra turnăm amestecul din făina de năut și tofu. Ornăm tarta cu felii de roșii și pătrunjel verde tocat mărunt. O dăm la cuptor (preîncălzit) la 200 g, pentru 40 minute.

Lăsăm tarta de conopidă să se răcească, iar apoi o putem tăia și o servim cu drag!

 

 

Poate te interesează și:

Sufleu de legume

Ruladă de ciuperci și linte

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *