Salată de năut cu fusilli

Salată de năut cu fusilli

Profit din plin de sezonul salatelor și vin cu o rețetă nouă de salată cu năut copt și fusilli, cu roșii aromate și gustoase și un dressing cremos care leagă toate ingredientele.

Salatele sunt ideale pentru zilele călduroase de vară, se prepară repede și ușor și sunt extraordinar de delicioase și hrănitoare. Atunci câne ești în pană de idei și poate nici nu ai foarte mult timp la dispoziție să pregătești prânzul, sau cina, salata este cea mai bună idee. Rețetele le putem modifica în funcție de ce avem în frigider, sau ce gust dorim să obținem. Și chiar nu ne putem plânge, sezonul cald ne oferă cele mai bogate și gustoase roade, gata să ne umple farfuriile și să ne încânte simțurile.

Din ingredientele de mai jos ies două porții de salată. Iată cum o pregătim:

 

INGREDIENTE:

Pentru salată:

  • 130 g fusilli
  • 150 g năut fiert
  • 2-3 roșii
  • 1 ceapă verde

Pentru dressing:

  • 1 avocado
  • miezul de la 3 nuci
  • 2 lingurițe de tahini
  • 1 linguriță muștar
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură oțet balsamic
  • un vârf de cuțit de praf de ghimbir
  • 50-60 ml apă

 

MOD DE PREPARARE:

1. Fierbem pastele în funcție de timpul indicat pe ambalaj.

2. Separat, punem năutul într-o tigaie, îl stropim cu un pic de sare și îl prăjim, fără ulei. Când începe să se rumenească este gata.

3. Tocăm ceapa verde, tăiem roșiile cubulețe și le amestecăm cu pastele strecurate de apă și năutul copt.

4. Pentru dressing punem toate ingredientele de mai sus într-un blender și mixăm până se face ca o cremă. Turnăm dessingul peste salată, o amestecăm, o asezonăm cu pătrunjel verde tocat mărunt și o servim cu drag!

 

 

Poate te interesează și:

Salată de penne

Salată orientală



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *