Rețetă simplă de chec cu scorțișoară și nucă

Rețetă simplă de chec cu scorțișoară și nucă

Un chec poate fi cel mai gustos și simplu desert, dar pentru asta are nevoie de un pic de atenție și multă dragoste la preparare. Este ideal pentru o gustare, sau pentru mic dejun, alături de un ceai.

Putem modifica rețeta adăugând fructe, sau semințe de orice fel, în funcție de gustul pe care vrem să îl obținem.

Vezi și:                      Chec cu banane (Banana bread)                                           

 

INGREDIENTE:

  • 330 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 290 ml lapte de migdale sau apă minerală
  • 1 lingură de semințe de in
  • 60 g zahăr
  • 6 linguri ulei de cocos
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură esență de vanilie
  • miez de nucă
  • 1 baton scorțișoară
  • cuișoare

Pentru cremă:

  • 1 lingură praf de roșcove
  • 30 ml lapte de migdale
  • 1 lingură sirop de agave
  • 1 linguriță amidon de porumb

 

MOD DE PREPARARE:

1. Amestecăm făina cu praful de copt, amidonul de porumb, batonul de scorțișoară măcinat și un vârf de cuțit de cuișoare.

2. Măcinăm o lingură de semințe de in, o amestecăm cu trei linguri de apă, o acoperim și o dăm la frigider pentru 15-20 min. După acest timp va căpăta o textură gelatinoasă, asemănătoare cu cea a oului.

3. Vom amesteca într-un alt castron, zahărul, laptele, uleiul de cocos, zeama de lămâie și esența de vanilie. Amestecăm bine cu un mixer și adăugăm semințele de in de la frigider. Turnăm deasupra amestecul de făină în ploaie și amestecăm din nou. Trebuie să obținem un aluat lichid, dar foarte gros. Adăugăm peste aluat miez de nucă tocat cu un cuțit.

4. Facem crema amestecând într-o cratiță, la foc mic, praful de roșcove, cu amidonul de porumb și laptele de migdale. Amestecăm până se întărește crema și o îndulcim cu sirop de agave. Adăugăm miez de nucă măcinat, amestecăm și o lăsăm să se răcească.

5. Turnăm compoziția într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Iar deasupra turnăm crema de cacao. Dăm tava la cuptor (preîncălzit) la 175 g, pentru aproximati 50 de minute. Când este gata (verificați cu o scobitoare), scoatem checul din cuptor, îl scoatem din tavă și îl lăsăm să se răcească bine înainte de a-l tăia, altfel se va cruzi.

Poftă bună!

 

 

 

Poate te interesează și:

Baclava turcească

Prăjitură cu morcov (Carrot cake)

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *