Terci de ovăz cu dulceață de mure

Terciul este unul dintre cele mai gustoase micuri dejun pe care le poți prepara. În primul rând pentru că poți opta pentru orice combinații delicioase poftești, fie îl amesteci cu fructe de orice fel, semințe, nuci, migdale, sau condimente. Iar în al doilea rând pentru se prepară rapid și îți începi ziua cu un mic dejun hrănitor, bogat în nutrienți.
Fulgii de ovăz se numără printre cele mai sănătoase cereale. Sunt o sursă bogată de fibre, nu conțin gluten și au un conținut ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți. Conțin carbohidrați complecși care îți oferă energie pentru toată ziua, proteine care îți oferă o senzație rapidă de sațietate și fibre care reduc colesterolul, îmbunătățesc digestia și stabilizează nivelul zahărului din sânge.
Am făcut acum câteva zile o dulceață de mure și de atunci doar la ea mă gândesc. Iar astăzi am găsit combinația perfectă pentru un mic dejun nutritiv și delicios. Puteți alege orice altă dulceață doriți, avantajul este că adăugând dulceață, nu vom mai pune îndulcitori de tip zahăr sau siropuri.
INGREDIENTE:
- 80 g fulgi de ovăz
- 240 ml lapte de migdale
- dulceață de mure
- miez de nucă
- 1 banană
MOD DE PREPARARE:
1. Punem laptele la fiert cu un praf de sare. Când începe laptele să fiarbă adăugăm fulgii de ovăz. Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând des, până scade laptele aproape de tot și se îngroașă terciul(cam 15 min).
2. Stingem focul, adăugăm dulceața și cam o mână de miez de nucă măcinat, sau mărunțit cu un cuțit și amestecăm din nou.
3. Transferăm amestecul într-un castron și ornăm cu felii de banană, sau orice fructe dorim și îl servim cu drag!
Încearcă și alte idei de mic dejun: