Mic dejun veggie

Pentru diminețile în care esti în pană de idei, dar ai chef de un răsfăț culinar, poți încerca un mic dejun veggie rapid, gustos și sățios.
Acești ardei umpluți cu legume sunt minunați atât pentru micul dejun, cât și pentru un platou de aperitive. Vor fi pe placul tuturor pofticioșilor, indiferent de regimul alimentar pe care îl au.
La fel de bine, putem înlocui jumătățile de ardei cu felii de pâine, iar peste pasta de avocado putem pune orice combinație de legume dorim.
INGREDIENTE:
- 2 ardei grași
- 100 g năut fiert
- 3 linguri boabe de porumb
- 1 morcov
- 1 avocado
- zeamă de lămâie
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Tăiem avocado în două, pe lung și scoatem pulpa cu o lingură. O stropim cu zeamă de lămâie și un pic de sare și o pisăm cu o furculiță.
2. Morcovul îl curățăm și îl tăiem cubulețe. Coacem într-o tigaie morcovul tăiat, năutul fiert și boabele de porumb cu un pic de sare (fără ulei) până încep să se rumenească.
3. Ardeii îi tăiem în două și îi curățăm de semințe. Punem pe fiecare jumătate de ardei mai întâi un strat de pastă de avocado, iar apoi un strat de legume coapte.
Poftă bună!
Poate te interesează și:
Mic dejun cu avocado, năut și ciuperci