Pilaf cu dovlecei și tofu

Pilaf cu dovlecei și tofu

Pilaful cu dovlecei și tofu este o idee de rețetă din categoria ”masă rapidă”, în mai puțin de 30 minute putem prepara o masă caldă și gustoasă.

Cine spune că e greu să gătești în fiecare zi încă nu a găsit rețetele potrivite. Probabil și din cauza faptului că nu mănânc carne rețetele mele nu necesită mult timp pentru preparare, avantajul de a fi vegan. Dar asta nu înseamnă că persoanele care consumă carne nu pot prepara din când în când o masă bazată pe legume. Rețete nutritive și gustoase, care în combinațiile potrivite sunt și sățioase.

Din ingredientele de mai jos ies două porții de pilaf. Iată cum îl preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 100 g de orez
  • 1 lingură semințe de in
  • 1 lingură drojdie inactivă
  • 180 g brânză tofu
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • curcumă
  • 1 cățel de usturoi
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Spălăm orezul, îl amestecăm cu semințele de in și îl punem la fiert în apă cu sare. Apa trebuie să acopere orezul cu două degete și din momentul în care începe să fiarbă îl lăsăm în jur de 10 minute, sau până scade apa de tot. Dar avem grijă să amestecăm des, să nu se prindă.

2. Pisăm tofu cu o furculiță, îl amestecăm cu cățelul de usturoi dat prin presă, drojdia inactivă, o linguriță de curcumă, sare și îl punem într-o tigaie încăpătoare cu un pic de ulei. Adăugăm și ardeiul gras tăiat fâșii și dovlecelul curățat și tăiat cubulețe. Acoperim tigaia cu un capac și lăsăm să se prăjească la foc mic până se înmoaie legumele, amestecând des.

3. Adăugăm și orezul, amestecăm și potrivim gustul cu sare și piper, acoperim din nou și mai lăsăm câteva minute să se amestece gusturile. Asezonăm pilaful cu dovlecei și tofu cu pătrunjel verde tocat mărunt și îl servim cu drag!

 

 

Poți încerca și alte variante de orez cu tofu:

Tofu cu orez (Tikka Masala)

Tofu cu orez

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *