Prăjitură Bounty

Prăjitură Bounty

Prăjitura se numește Bounty pentru că imită perfect atât gustul, cât și aspectul ciocolatei Bounty.

Eu am folosit o tavă rotundă cu diametru de 28 cm, dacă veți folosi o tavă mai mică, micșorați și grămajele ingredientelor. Dacă veți dori să folosiți o tavă pătrată și să o tăiați pătrate sau romburi, vă recomand să tapetați tava cu o foaie de copt. În acest fel prăjitura va ieși ușor din tavă și nu se va sfărâma.

Observ că aceste prăjituri fără coacere sunt mai căutate și preferate, ori din cauză că sunt mai ușor de preparat, sau pentru că nu există riscul să nu iasă. De frică ”să nu iasă” mulți dintre noi evităm să preparăm rețete dulci și le preferăm pe cele de la magazin. În schimb tocmai acesta este farmecul prajiturilor fără coacere…. nu avem riscuri. Singurul aspect pe care trebuie să îl avem în vedere este consistența cremelor. Acestea trebuie să fie groase ca aluatul de la clătite, le mai putem îngroșa adăugând (în funcție de rețetă) praf de roșcove/ cacao, făină de tapioca, amidon de porumb, agar agar, sau chiar făină clasică. Trebuie să le răcim înainte de a le pune peste prăjitură, iar prăjitura întreagă trebuie lăsată la frigider până se întărește bine.

Așteptarea este cel mai greu pas din toată rețeta, dar credeți-mă, merită din plin!

 

INGREDIENTE:

Pentru blat:

  • 13 smochine
  • 350 g biscuiți
  • 50 ml ulei de cocos
  • 150 ml lapte de migdale
  • 100 g ciocolată

Pentru creme:

  • 750 ml lapte de migdale
  • 2 linguri sirop de agave
  • 200 g fulgi de cocos
  • 100 g tapioca
  • 1 lingură esență vanilie

 

  • 1 conservă lapte de cocos
  • 100 g ciocolată
  • 1 lingură praf de roșcove

 

MOD DE PREPARARE:

1. Tăiem smochinele în două pentru a le curăța de sâmburi, le acoperim cu apă și le lăsăm la hidratat minim 3 ore la frigider, sau peste noapte.

2. Încingem laptele într-o cratiță, adăugăm ciocolata și amestecăm până se topește complet.

3. Adăugăm într-un robot de bucătărie smochinele hidratate, biscuiții, uleiul de cocos și amestecul de ciocolată și mixăm până se formează un amestec gros, ca un aluat. Îl transferăm într-o tavă rotundă cu fundul detașabil, cu diametru 28 cm, îl nivelăm cu o spatulă și îl dăm la frigider.

4. Pentru a prepara crema de cocos punem laptele într-o cratiță, la foc mic. Adăugăm siropul de agave și esența de vanilie și îl lăsăm până începe să fiarbă. Râșnim tapioca până se face ca făina și o turnăm în ploaie peste lapte împreună cu fulgii de cocos. Amestecăm încontinuu, până se îngroașă amestecul, iar apoi lăsăm crema să se răcească, o turnăm peste blat și o nivelăm.

5. Iar pentru ultima cremă, turnăm conținutul unei conserve de cocos într-o cratiță și o punem pe foc. Adăugăm ciocolata și amestecâm până se topește. Turnăm praful de roșcove și amestecăm până se îngroașă. Dacă nu se îngroașă suficient crema, mai putem adăuga un pic de praf de roșcove. Lăsăm crema să se răcească și o turnăm peste crema de cocos. Am decorat prăjitura cu câțiva fulgi de migdale. O lăsăm la frigider minim 3 ore, sau până se întărește.

Poftă bună!

 

 

Poate te interesează și:

Tartă cu banane

Cheesecake in patru culori



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *