Plăcintă vegană cu tofu și stafide

Plăcintă vegană cu tofu și stafide

Plăcinta din foi este o variantă mai ușoară și mai simplă față de cea din aluat. Avem foile gata făcute, nu trebuie să ne mai batem capul cu ele și eliminăm orice risc…”dacă nu crește” sau ”dacă se întărește aluatul”. Singura mențiune este că trebuie să lucrăm foarte repede cu foile de plăcintă, pentru că altfel se vor usca.

Brânza tofu va avea aceeași textură și gust ca brânza clasică. Trebuie să ne asigurăm că este natur (fără nici o aromă) și să o îndulcim după gust. Puteți pune și mai mult de 560 g de tofu, dar în nici un caz mai puțin, mie mi-a ajuns la limită pentru trei cornuri.

Iată cum facem plăcinta cu tofu și stafide:

 

INGREDIENTE:

  • 1 pachet foi plăcintă
  • 560 g tofu natur
  • 100 g stafide
  • 10 curmale (opțional)
  • 4 linguri sirop de agave
  • ulei de cocos
  • esență de rom
  • esență de vanilie

 

Încearcă și:

Melci cu miez de nucă                                                        Melci aromați cu nucă

Baclava turcească                                                            

 

MOD DE PREPARARE:

1.Cu foile de plăcintă trebuie să lucrăm cu grijă și repede, să nu se rupă și să nu se usuce. Așa că ne vom asigura că avem totul pregătit când le desfacem.

Punem stafidele la hidratat in apă cu 2 linguri de esență de rom și dacă veți pune curmale, le curățăm de sâmburi și le punem la hidratat în apă simplă. Le lăsăm 1-2 ore.

2. Eu am pus trei pachete de tofu natur, le punem într-un robot de bucătărie și mixăm până ce face ca o cremă. Putem la fel de bine să folosim un mixer vertical, rezultatul este același. Curmalele hidratate le strecurăm de apă și le dăm la blender să le mărunțim și le punem peste tofu. Adăugăm o lingură de esență de vanilie și siropul de agave și amestecăm bine. În acest moment puteți să gustați crema de brânză să vedeți dacă mai are nevoie de îndulcitor. Adăugăm și stafidele (strecurate de apă) și amestecăm.

3. Pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt și pornim cuptorul la 180 g.

4. Desfacem foile de plăcintă, le întindem pe blatul de lucru și luam câte o foaie și o ungem cu ulei de cocos. Pentru fiecare corn de plăcintă am pus câte patru foi de plăcintă una peste alta, pensulate bine cu ulei. Deasupra punem din amestecul de tofu cu stafide și uniformizăm. Vom lăsa marginile goale (cam 2 cm) pentru a lipi cornul când îl stângem. Rulăm foile strâns și lipim bine marginile. Transferăm cornul în tava pe care am pregătit-o. Mie mi-au ieșit trei cornuri de plăcintă, pe care le-am ornat cu miez de nucă măcinat.

5. Tăiem fiecare corn în bucăți uniforme, astfel feliile vor avea un aspect uniform când sunt coapte. Dacă veți tăia plăcinta după ce se coace, se va sfărâma. Dăm tava la cuptor pentru 25-30 min, până se rumenește plăcinta bine, o lăsăm să se răcească și o servim cu drag!

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *