Salată de legume cu maioneză vegană

Salată de legume cu maioneză vegană

O salată de legume este oricând binevenită, fie că e pentru o masă de prânz rapidă, fie o cină ușoară. Este gustoasă, hrănitoare și sățioasă, iar prepararea ei nu durează foarte mult. Din ingredientele de mai jos ies patru porții de salată, iar dacă rămâne, se poate păstra la frigider.

 

INGREDIENTE:

  • 3-4 cartofi
  • 1/2 ardei roșu
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 gulie sau 2 ridichi
  • 1 roșie
  • 1/2 ceapă roșie
  • 120 g porumb fiert
  • maioneză vegană
  • 200 g tofu natur
  • măsline fără sâmburi
  • 2 linguri semințe de in
  • rozmarin
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiem tofu cubulețe și preparăm un dressing amestecând muștarul cu zeamă de lămâie, ulei de măsline, oțet balsamic, semințe de in, rozmarin și sare. Amestecăm cubulețețe de tofu cu dressingul făcut, îl acoperim și îl dăm la frigider.

2. Cartofii îi spălăm și îi punem la fiert într-o oală cu apă, acoperită cu un capac.

3. Între timp ne apucăm să tăiem legumele. Curățăm și spălăm toate legumele de mai sus (ardeii, gulia, roșia, ceapa) și le tocăm, nu foarte mărunt, ca pentru salată.

4. Facem maioneza vegană după rețeta de aici.

5. Când sunt fierți cartofii, îi strecurăm de apă, îi curățăm de coajă și îi tăiem cuburi.

6. Amestecăm toate legumele tăiate cu cartofii, boabele de porumb fiert, cu măslinele fără sâmburi și cubulețele de tofu. Adăugăm maioneza, potrivim de sare și amestecăm foarte bine.

Poftă bună!

 

 

Poate te interesează și:

Salată de năut cu quinoa

Salată cu penne



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *