Pizza Margherita vs. Pizza Salami (vegane)

Pizza Margherita vs. Pizza Salami (vegane)

Ți-e poftă de pizza? Nimic mai simplu, faci repede un aluat pufos, iar pană crește pregătești sosul și legumele pentru topping. O dai la cuptor și în 10-12 minute ai o pizza delicioasa.

Nu este chiar atât se simplu, dar nici foarte complicat. Patru pizza au fost gata cam în 3 ore, din care 1 oră a fost timpul de creștere al aluatului și pentru că le-am făcut pe rând. Dar merită, nici o pizza nu este mai gustoasă și mai bună decât pizza făcută de tine, în cuptorul de acasă. În plus, poți modifica rețeta după cum îți place.

La noi în casă măcar la două săptămâni ne răsfățăm în weekend cu pizza de casă. Este o activitate în care poți antrena întreaga familie să te ajute, iar apoi să vă bucurați împreună de rezultatul muncii comune.

Eu fac pizza cu aluat subțire, italian și nu îmi place să fie foarte aglomerată pentru că vreau sa simt gustul și aroma fiecărui ingredient. Din ingredientele de mai jos am făcut 2 Pizza Margherita și 2 Pizza Salami.

 

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 300 ml apă călduță
  • 7 g drojdie uscată
  • ulei de măsline
  • 1 lingură semințe de in
  • 1 lingură oregano
  • sare

Pentru sos:

  • 450 g roșii, sau suc de roșii
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri pesto (sos de busuioc)
  • 5-6 frunze busuioc verde/sau uscat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare

Topping pentru Margherita:

  • 100 g tofu afumat
  • roșii cherry
  • cașcaval Violife
  • frunze de busuioc verde

Topping pentru Salami:

  • 100 g tofu afumat
  • salam Verdino
  • măsline negre feliate
  • parmezan Parveggio

 

Vezi și:

Pizza de post cu legume                                                                           Pizza de post

 

MOD DE PREPARARE:

1.Pentru aluat, amestecăm făina cu drojdia, semințele de in și oregano. Adăugăm câte un pic de apă călduță (nu fierbinte) și începem să amestecăm cu mâna. Când începe să se formeze aluatul punem și sare (nu punem sare mai devreme pentru că nu trebuie să intre în contact direct cu drojdia) și ulei de măsline. Eu pun uleiul în palmă, în felul acesta îl pot împrăștia peste tot aluatul și mă ajută la frământat. Am pus de patru ori ulei cam cât încape în palmă. Frământăm aluatul aducând marginile spre interior, până devine pufos și se dezlipește cu ușurință de pe mână. Îl acoperim și îl lăsăm să crească o oră.

2. În acest timp vom pregăti celelalte ingrediente pentru pizza. Pentru sos, opărim roșiile câteva minute în apă fierbinte, le curățăm și le tocăm mărunt. Le punem într-o cratiță împreună cu un cățel de usturoi dat prin presă, o lingură de ulei de măsline, frunzele de busuioc verde tocat mărunt, pesto și sare. Îl lăsăm să fiarbă cam 10 minute, amestecând des.

Încălzim cuptorul la 220 g, cu căldură sus, jos și ventilație.

3. După ce a crescut aluatul, îl împărțim în 4 părți egale și întindem câte o foaie pe blatul tapetat cu făină. Mutăm foaia pe tava de pizza, iar pentru Pizza Margherita o presărăm cu tofu dat prin răzătoare, iar deasupra o ungem cu sos de roșii. Tăiem câteva roșii cherry în patru și le împrăștiem peste pizza împreună cu câteva bucățele de cașcaval. Dăm tava la cuptor și o lăsăm 10-12 min, sau până începe să se rumenească. Când o scoatem din cuptor o vom orna cu câteva frunze de busuioc deasupra.

4. Iar pentru Pizza Salami vom întinde din nou o foaie rotundă, o transferăm în tavă. Punem un strat de tofu dat prin răzătoare, iar deasupra intindem bine sos de roșii. Împrăștiem câteva felii de salam , iar printre ele măsline negre feliate, iar deasupra presărăm cu parmezan. O dăm la cuptor pentru 10-12 min, o lăsăm să se răcească și vă doresc ”Poftă bună!”

 

 

 

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *