Salată de conopidă cu maioneză

Salata de conopidă cu maioneză vegană este o rețetă simplă și ușoară, ideală pentru o gustare sau o cină ușoară. O putem servi întinsă pe pâine, sau pe jumătăți de ardei gras.
INGREDIENTE:
- 450 g conopidă
- maioneză vegană
- 2-3 căței de usturoi
- 1 lingură semințe de susan (opțional)
- 1 lingură semințe de floarea soarelui (opțional)
- pătrunjel verde
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1.Curățăm conopida, o desfacem buchețele și o punem la fiert în apă cu sare.
2. Când este fiartă conopida o strecurăm de apă și o mărunțim cât de mult cu o furculiță sau cuțit. Vreau sa rămână bucăți, nu să se facă piure.
3. Amestecăm cățeii de usturoi cu semințele de floarea soarelui și cele de susan și le mărunțim la blender. Dacă veți alege să puneți doar cățeii de usturoi (fără semințe), îi puteți da prin presa.
4. Adăugăm peste conopidă semințele măcinate, maioneza vegană (pentru care avem rețeta aici), sare și piper după gust. O amestecăm bine, o asezonăm cu pătrunjel verde tocat mătunt și o servim cu drag!
Poate te interesează și: