Orez cu năut și susan

Orezul cu năut și susan este o mâncare perfectă pentru timpul săptămânii când suntem tot timpul pe fugă. Este sățioasă și foarte ușor de preparat.
Semințele și sosul de soia îi dau gust și aspect de mâncare chinezească, iar coriandru îi dă o aromă orientală deosebită.
O rețetă ușoară, dar foarte gustoasă, iată cum o preparăm:
INGREDIENTE:
- 200 g orez
- 200 g năut
- 1 ardei gras galben
- 1/2 ardei roșu
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri de susan*
- 1 lingură de semințe de in**
- coriandru
- sare, piper
* Cumpără semințe de susan la cel mai bun preț de pe Vegis.ro
** Cumpără semințe de in de pe MinuneaNaturii.ro
MOD DE PREPARARE:
1.Eu am folosit năut gata fiert, aveam pus la congelator. (Altfel, năutul se spală și se lasă la înmuiat peste noapte. Dimineața se schimbă apa și se pune la fiert. Pe măsură ce fierbe trebuie îndepărtată spuma.)
2. Fierbem orezul în funcție de timpul menționat pe ambalaj, după care îl strecurăm de apă.
3. Curățăm ardeii, îi tăiem fâșii și îi punem într-o tigaie încăpătoare cu o lingură de ulei de măsline. Îi călim la foc mic până încep să se înmoaie. Adăugăm năutul și sosul de soia, acoperim și le lăsăm să fiarbă cam 10 minute.
4. Punem și orezul, jumătate de linguriță de coriandru, semințele de susan și de in, potrivim de sare și piper. Acoperim din nou pentru câteva minute, dar avem grijă să amestecăm din când în când.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: