Salată de broccoli cu roșii

Salata de broccoli cu roșii este ideală pentru o gustare, sau aperitiv, se prepară repede și ușor și este foarte gustoasă. Puteți adăuga în plus măsline mărunțite, pentru o aromă mai puternică.
Probabil ați observat că prepar destul de des paste tartinabile. Le prefer, în locul celor din comerț, sunt mult mai gustoase și se prepară foarte ușor. Iar în felul acesta pot controla exact ce vreau să pun în ele. Dacă este seară, mai puține grăsimi, dacă este pentru mic dejun mai multe fibre.
Iată cum preparăm crema de broccoli cu roșii:
INGREDIENTE:
- 300 g broccoli
- 40 g miez de nucă
- 1 lingură fulgi de ovăz
- 2 roșii
- 1-2 căței de usturoi
- pătrunjel verde
- zeamă de lămâie
- sare
MOD DE PREPARARE:
1.Desfacem broccoli buchețele, le spălăm foarte bine și le fierbem în apă cu sare. Nu trebuie să fiarbă foarte mult, în aproximativ 6-7 minute este gata. Broccoli se poate consuma și crud, în felul acesta își păstrează cel mai bine nutrienții. Doar spălăm buchețelele și le măcinăm la robot.
2. Miezul de nucă și fulgii de ovăz îi dăm prin robotul de bucătărie și îi măcinăm bine. Adăugăm și buchețelele de broccoli, strecurate de apă, cățeii de usturoi și mixăm din nou.
3. Roșiile le tăiem cubulețe foarte mici și le amestecăm cu crema de broccoli. Adăugăm și pătrunjel verde tocat mărunt, zeamă de lămâie și sare după gust.
Servim crema de broccoli unsă pe pâine, sau pe jumătăți de ardei gras.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: