Tocăniță de ardei copți cu ciuperci

Dacă tot suntem la început de toamnă, trebuie să ne bucurăm de roadele anotimpului ce tocmai trece. Nici căldura nu ne mai scoate afară din casă, așa că putem coace câțiva ardei fără probleme. Iar gustul tocăniței, credeți-mă este nemaipomenit.
O mâncare simplă și delicioasă, servită cu mămăliguță caldă și castraveți murați!
INGREDIENTE:
- 300 g ciuperci
- 500 g ardei pentru copt
- 1 ceapă uscată
- 3 căței de usturoi
- 300 g roșii sau suc de roșii
- boia de ardei dulce
- 1/2 linguriță praf de coriandru
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1.Spălăm ardeii, îi uscăm și îi coacem exact ca pe vinete. Putem să îi coacem pe grătar, în cuptor, sau direct la focul de la aragaz. Fiecare alege varianta cu care s-a obișnuit și care îi este mai comodă. Coacem ardeii pe toate părțile, îi scoatem într-un castron, îi dăm cu sare, îi acoperim și îi lăsăm să se răcească. În felul acesta îi vom curăța mai ușor.
2. Curățăm și tocăm mărunt o ceapă mare și o punem într-o tigaie încăpătoare cu o lingură de ulei. Adăugăm și cățeii de usturoi dați prin presă. Le lăsăm 2 minute la foc mic, amestecând des.
3. Spălăm ciupercile, le curățăm, le feliem și le punem peste ceapă. Acoperim tigaia cu un capac și lăsăm ciupercile să se înmoaie.
4. Între timp s-au răcit și ardeii, îi curățăm de coajă și semințe, îi tăiem fâșii și îi punem peste ciuperci. Punem sare, piper, coriandru și boia de ardei, amestecăm și acoperim din nou. Vom lăsa mâncarea să fiarbă la foc mic, în zeamă proprie.
5. Roșiile le opărim câteva minute în apă fierbinte, le curățăm de coajă, le tocăm și le punem în tocăniță. O mai lăsăm 10 minute, apoi gustăm să vedem daca mai trebuie sare sau piper și asezonăm cu pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!
Rețete din aceeași categorie: