Cremă de năut cu caju

Cremă de năut cu caju

Crema de năut cu caju este o alegere foarte bună pentru o gustare. O gustare hrănitoare și sățioasă, dar în același timp aromată și foarte gustoasă.

Seamănă la gust și textură cu o cremă de brânză. Este ușor de preparat, avem nevoie de un blender sau un robot de bucătărie pentru a mărunți toate ingredientele și pentru a le transforma într-o pastă cremoasă. Iar de la această rețetă puteți veni cu îmbunătățiri, în funcție de gustul pe care doriți să îl obțineți. Puteți adăuga drojdie inactivă, măsline, sau ardei tocați mărunt.

 

INGREDIENTE:

  • 50 g caju*
  • 50 ml lapte/apă
  • 15 g fulgi de ovăz
  • 130 g năut fiert
  • zeamă de lămâie
  • 1/4 ceapă
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • pătrunjel verde
  • sare

* Cumpără caju la cel mai bun prețuri de pe MinuneaNaturii.ro

 

MOD DE PREPARARE:

1. Nucile caju trebuie să stea la hidratat 4 ore, sau 30 min în apă opărită, sau le fierbe pur și simplu 10-12 min.

2. Adăugăm în blender nucile caju cu 50 ml de lapte de migdale, sau apă și mixăm foarte bine, până se face ca o cremă.

3. Adăugăm și restul ingredientelor: năutul fiert, fulgii de ovăz, ceapa, praful de usturoi, zeamă de lămâie și sare după gust.

4. La final tocăm mărunt pătrunjel verde și îl amestecăm în cremă.

Putem servi crema de năut cu caju unsă pe pâine, sau pe jumătăți de ardei.

Să aveți poftă!

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Idei de aperitiv/ gustare

Cremă de tofu cu avocado

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *