Dovlecei pane

Dovlecei pane

O rețetă simplă și practică de dovlecei pane vegani!

Am avut mai multe încercări pentru acel amestec pentru pane, dar pe departe aceasta a fost cea mai reușită. Atât la aspect, textură, cât și la gust sunt la fel ca cei care se fac cu ou. Se prepară ușor și repede și pot fi serviți alături de orice garnitură.

Iată cum îi preparăm:

 

INGREDIENTE:

  • 2 dovlecei
  • 3 linguri perle de tapioca
  • 3-4 linguri făină albă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură tahini
  • 2 linguri muștar
  • 100 ml apă
  • pătrunjel verde
  • sare

 

MOD DE PREPARARE:

1. Curățăm dovleceii, îi feliem, îi presărăm cu sare pe ambele părți, îi punem într-o strecurătoare și îi lăsăm 10-15 minute.

2. Între timp preparăm compoziția pentru pane. Perlele de tapioca le dăm prin blender și obținem făina. O amestecăm cu 3 linguri de făină albă, tahini, muștar, apă, cățeii de usturoi dați prin presă, pătrunjel verde tocat mărunt și sare după gust. Trebuie să obținem un amestec gros, care curge greu. Dacă e necesar mai putem pune o lingură de făină albă.

3. Pregătim o tigaie cu ulei, o lăsăm să se încingă, iar apoi luam câte o felie de dovlecel, o dăm prin amestecul de pane și o punem la prăjit. Le rumenim pe ambele părți, având grijă să nu le ardem. Procedăm astfel până terminăm toate feliile de dovlecel.

Putem servi dovleceii pane cu un piure cremos, sau o salată.

Poftă bună!

 

 

 

 

Dovleceii pane îi putem servi cu:

Cartofi la cuptor cu sos de maioneză cu usturoi

sau

Piure de broccoli



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *