Paste cu spanac și nuci

Mă pot declara cu ușurință un împătimit de paste. La noi în casă se gătesc paste 1-2 ori pe săptămână și asta nu pentru că se fac ușor, sau pentru că nu avem timp, ci pentru că ne plac foarte mult. Asfel am ajuns să strâng foarte multe rețete de-a lungul timpului. Le combinăm cu orice legume sau sosuri, le condimentăm după gust și le săvurăm cu poftă!
Astfel ajungem la o rețetă simplă și rapidă de paste cu un sos de spanac cu nuci. O mâncare de un verde viu colorat, cu aromă de nuci și mireasmă de busuioc proaspăt, care garantat va fi pe placul tuturor.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit două porții de paste cu sos de spanac și nuci. Iată cum le preparăm:
INGREDIENTE:
- 250 g paste
- 200 g spanac
- 40 g nuci
- 2-3 căței de usturoi
- 120 ml lapte de migdale
- frunze de busuioc proaspăt, sau uscat
- oregano uscat
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1. Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. Vom căli cățeii de usturoi cu puțin ulei de măsline. Nu contează forma usturoiului, pentru că la final vom da totul la blender. Eu i-am tăiat felii pentru a putea să-și împrăștie aroma. Adăugăm spanacul tocat și nucile, măcinate la blender. Acoperim și lăsăm spanacul să fiarbă, amestecând din când în când.
3. Când spanacul este gata îl transferăm în cana de la blender și adăugăm laptele deasupra. Mixăm foarte bine, până se transformă totul într-o pastă verde, viu colorată.
4. Strecurăm pastele și le amestecăm într-o tigaie încăpătoare cu pasta de spanac pe care tocmai am făcut-o. Condimentăm după gust cu sare, piper și oregano uscat, iar daca aveți, tocați câteva frunze de busuioc verde (eu am puc cam 10 frunze) și le împrăștiați peste paste. Dacă nu, puteți pune busuioc uscat.
Să aveți poftă!
Rețete din aceeași categorie: