Mazăre cu broccoli în sos alb

Mazăre cu broccoli în sos alb

O mâncare simplă, dar hrănitoare și foarte gustoasă de mazăre și broccoli în sos alb!

Știați că atât mazărea, cât și broccoli au un conținut mare de fibre, sunt bogate în proteine și conțin puține grăsimi? De asemenea, conțin vitamine și minerale foarte benefice pentru organism. Sunt recomandate de toți nutriționiștii pentru un regim alimentar echilibrat, sau pentru persoanele care vor să piardă în greutate.

Astăzi le-am preparat repede cu un sos alb din lapte și făină (puteți pune orice fel de lapte doriți) și le-am aromat cu câteva semințe de chimion și usturoi. Atât mazărea, cât și broccoli nu au nevoie de mult timp de fierbere și nici nu vă recomand. Cu cât fierb mai puțin, cu atât își păstrează mai bine nutrienții.

Se poate servi ca atare, sau ca și garnitură alături de un fel principal. Din ingredientele de mai jos au ieșit două porții.

 

INGREDIENTE:

  • 300 g mazăre
  • 200 g buchețele de broccoli
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 linguri făină
  • 150 ml lapte de migdale
  • 1 foaie de dafin
  • 3 căței de usturoi
  • semințe de chimion
  • pătrunjel verde
  • sare, piper

 

MOD DE PREPARARE:

1. Tocăm mărunt o ceapă uscată și o călim 1-2 minute într-o lingură de ulei. Adăugăm morcovul tocat, mazărea și broccoli pe care l-am desfăcut buchețele foarte mici. Acoperim cu o ceașcă de apă, punem un capac și lăsăm legumele să fiarbă.

2. Separat amestecăm cele două linguri de făină cu lapte și îl turnăm peste legume. Îl trecem printr-o sită pentru a nu lăsa să treacă cocoloașe de făină, ci doar sosul.

3. Adăugăm și cățeii de usturoi dați prin presă, dafinul, câteva semințe de chimion, sare și piper după gust. Amestecăm și lăsăm să mai dea într-un clocot câteva minute, să se amestece aromele între ele. Înainte de a opri mâncarea o asezonăm cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Poftă bună!

 

 

 

Rețete din aceeași categorie:

Mazăre cu linte verde și cartofi

Mâncare de cartofi cu năut



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *