Pizza Capriciosa vs. Pizza Formaggi (vegane)

Pizza Capriciosa vs. Pizza Formaggi (vegane)

Am încercat să fac Pizza Margherita și Salami și au fost extraordinar de delicioase, mai bune decât mă așteptam. Nici nu au apucat să se răcească bine că erau gata. ? Așa că, astăzi m-am gândit să încerc și preferatele mele: Capriciosa și Formaggi. ?

Am păstrat aceeași rețetă pentru aluat și sos, pentru că au fost cele mai reușite de când fac pizza. Și cred că o să dureze puțin până o să ne săturăm de ele. Și am schimbat doar topping-urile astfel încât să semene cu cele două pizza.

Rezultatul a fost la fel de bun ca la primele două, ba chiar mai reușite din punctul meu de vedere. Să zic că pizza cu ciuperci și măsline tot am mai făcut, dar după o pizza deliciosă cu brânzeturi râvneam cu mare poftă. ?? Cred că parmezanul de la Parveggio îi dă măcar 70% din gust. Și faptul că am inversat sosul de roșii cu tofu răzuit formează un fel de topping cremos și plin de arome.

Din ingredientele de mai jos am făcut 2 Pizza Capriciosa și 2 Pizza Formaggi.

 

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 300 ml apă călduță
  • 7 g drojdie uscată
  • ulei de măsline
  • 1 lingură semințe de in
  • 1 lingură oregano
  • sare

Pentru sos:

  • 450 g roșii, sau suc de roșii
  • 1 cățel de usturoi
  • 3 linguri pesto (sos de busuioc)
  • 5-6 frunze busuioc verde/sau uscat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare

Topping pentru Capriciosa:

  • 100 g tofu afumat
  • roșii cherry
  • măsline negre feliate
  • parmezan Parveggio
  • ciuperci
  • cașcaval Violife

Topping pentru Formaggi:

  • 100 g tofu afumat
  • parmezan Parveggio
  • cașcaval Violife
  • roșii cherry

 

MOD DE PREPARARE:

1.Pentru aluat, amestecăm făina cu drojdia, semințele de in și oregano. Adăugăm câte un pic de apă călduță (nu fierbinte) și începem să amestecăm cu mâna. Când începe să se formeze aluatul punem și sare (nu punem sare mai devreme pentru că nu trebuie să intre în contact direct cu drojdia) și ulei de măsline. Eu pun uleiul în palmă, în felul acesta îl pot împrăștia peste tot aluatul și mă ajută la frământat. Am pus de patru ori ulei cam cât încape în palmă. Frământăm aluatul aducând marginile spre interior, până devine pufos și se dezlipește cu ușor de pe mână. Îl acoperim și îl lăsăm să crească o oră.

2. În acest timp vom pregăti celelalte ingrediente pentru pizza. Pentru sos, opărim roșiile câteva minute în apă fierbinte, le curățăm și le tocăm mărunt. Le punem într-o cratiță împreună cu un cățel de usturoi dat prin presă, o lingură de ulei de măsline, frunzele de busuioc verde tocat mărunt, pesto și sare. Îl lăsăm să fiarbă cam 10 minute, amestecând des.

Încălzim cuptorul la 220 g, cu căldură sus, jos și ventilație.

3. După ce a crescut aluatul, îl împărțim în 4 părți egale și întindem câte o foaie pe blatul tapetat cu făină. Mutăm foaia pe tava de pizza, iar pentru Pizza Capriciosa o presărăm cu tofu dat prin răzătoare, iar deasupra o ungem cu sos de roșii. Punem apoi bucățele de cașcaval, ciuperci feliate, măsline, roșii cherry tăiate sferturi (sau în jumătate, depinde cât sunt de mari), iar deasupra presărăm parmezan. Dăm tava la cuptor și o lăsăm 10-12 min, sau până începe să se rumenească.

4. Iar pentru Pizza Formaggi vom întinde din nou o foaie rotundă, o transferăm în tavă. Punem un strat de tofu dat prin răzătoare, iar deasupra intindem bine sos de roșii. Urmează un strat de felii de cașcaval, roșii cherry, iar deasupra împrăștiem mullttt parmezan. O dăm la cuptor pentru 10-12 min, o lăsăm să se răcească și o servim cu drag!

 

 

Încearcă și alte rețete de pizza:

Pizza Margherita vs. Pizza Salami

Pizza cu legume

Reteta pizza vegana

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *