Spanac scramble și orez cu nuci

Când eram copil mama obișnuia să facă o mâncare de spanac cu ou și tare bună mai era. Mi-am amintit într-o zi de rețetă și pentru că tofu scramble ne place atât de mult, trebuia neapărat să încerc această combinație. A ieșit un deliciu, chiar mai bun decât mă așteptam. Am pus alături un orez simplu cu nuci și măsline și felii de avocado cu semințe.
Se prepară ușor și repede și este foarte gustos și hrănitor. Din ingredientele de mai jos au ieșit două porții:
INGREDIENTE:
Pentru spanac:
- 300 g spanac
- 180 g tofu natur
- 1/2 ceapă
- 2 căței de usturoi
- coriandru
- curcumă
- sare, piper
Pentru orez:
- 200 g orez
- măsline feliate
- 25 g miez de nucă
- semințe de in
- 1 lingură sos de soia
- sare
MOD DE PREPARARE:
1. Mai întâi pregătim tofu exact ca pentru scramble: tocăm ceapa mărunt și o călim 1 minut, la foc mic, într-o lingură de ulei de măsline. Pasăm tofu cu o furculiță și îl adăugăm peste ceapă. Punem o linguriță de curcumă (sau turmeric), sare și piper și amestecăm 5-6 min, să nu se prindă. De la curcumă tofu va avea o culoare galbenă, frumoasă.
Găsiți aici rețeta de Tofu scramble
2. Scoatem tofu scramble pe o farfurie și vom folosi aceeași tigaie. Dăm cățeii de usturoi prin presă și îi călim cu un pic de ulei. Adăugăm apoi spanacul, acoperim cu un capac și îl lăsăm să se câteva minute să înnăbușe. Adăugăm tofu scramble, un vârf de cuțit de coriandru, sare și piper după gust.
3. Separat fierbem orezul în funcție de timpul menționat pe ambalaj. Când este gata îl strecurăm de apă și îl amestecăm cu măsline feliate, miezul de nucă mărunțit cu un cuțit, semințe de in, sos de soia și sare. Îl mai punem pe foc 3-4 minute, pentru a se amesteca aromele și gata.
Am servit deliciosul spanac scramble cu orez și un avocado tăiat felii, pe care l-am stropit cu zeamă de lămâie și l-am presărat cu semințe de in și susan.
Poftă bună!
Încearcă și alte rețete cu orez și tofu: